Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’e 12 yıldız!
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’e 12 yıldız!

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Karikatür Günleri ile “Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi 12 Yildiz Sehri” unvanini aldi

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Idareler Meclisinin Yillik Koordinasyon Toplantisi ve 12 Yildiz Sehri Sertifika Töreni 30 Ocak 2017 tarihinde Fransa’nin Strazburg kentinde düzenlendi. Törene Kadiköy Belediyesi adina Baskan Yardimcisi Onur Temürlenk ve Karikatür Evi Sorumlusu Meriç Karçal katildi. Kadiköy Belediyesi, Karikatür Günleri etkinligi ile 12 Yildiz Sehri unvani almaya hak kazandi.

Avrupa Konseyi’ne üye ülkelerce 2007 yilindan beri Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi kutlaniyor. Avrupa Konseyi’ne bagli Avrupa Yerel ve Bölgesel Idareler Meclisi tarafindan yerel demokrasinin degerini vurgulamak, vatandaslari yerel düzeyde kamu hayatina dahil etmek ve sehirlerinde daha aktif bir rol almalarina firsat tanimak amaciyla 12 Yildiz Sehri projesi gelistirildi. Bu kapsamda, Avrupa Konseyi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi’nda halkin da yönetim sürecine katildigi etkinlikler ile basvuru yapan kurumlarin projelerini degerlendiriyor ve 12 Yildiz Sehri unvanini almaya hak kazanip kazanmadigini belirliyor.

Temel olarak “Demokratik vatandaslik ve insan haklari için egitimin tesviki ve gelistirilmesi”ne odaklanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi’nin 2016 yili temasi ise saygi, diyalog ve etkilesim olarak belirlendi.

YILDIZLI KARIKATÜR GÜNLERI

Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi, Kadiköy’de 30 Eylül-1 Ekim 2016 tarihlerinde Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen Karikatür Günleri ile kutlandi ve bu etkinlik ile 12 Yildiz Sehri unvani almak üzere basvuruda bulunuldu. Karikatür Günleri kapsaminda gerçeklestirilen çocuk atölyeleri, ustalarin çizgileri sergisi, karikatür söylesileri ve film gösterimleri ile Kadiköylü ve Istanbullu her yas grubundan vatandasin katilimiyla demokrasinin önemi bir kez daha vurgulandi ve katilimci demokrasinin gelisimine katkida bulunuldu.

2016 yili Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi etkinliklerine Avrupa genelinde yerel topluluklarin katilimi yüksek oldu, 22 Avrupa ülkesinde çok sayida inisiyatif ve etkinlik düzenlendi. Kadiköy Belediyesi, Karikatür Günleri ile 22 ülkenin yerel topluluklari arasindan siyrildi ve 12 Yildiz Sehri ünvaninin sahibi oldu.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/31787602344_f20114b470_k.jpg