Home IconarrowHaberlerarrowKadıköylü Çocuklar Kendi Kitaplarını Kendileri Yaptılar
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköylü Çocuklar Kendi Kitaplarını Kendileri Yaptılar

cover photo

Dünya çapinda mücadele edilen Covid 19 pandemisi nedeniyle evlerimize kapandigimiz bu günlerde, kisitli saatlerde disari çikabilen eglenemeyen ve eglenceden uzak kalan çocuklarin hayal dünyasi sinir tanimiyor.

Egitim hayatlarina online olarak devam eden çocuklar, Kadiköy Belediyesi’nin çocuklari hedef alan etkinlikleri ile öne çikan, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nde düzenlenen atölyelere de online olarak katilmaya devam ediyor. Birlikte Çizgili Kitap Yapiyoruz ve Birlikte Masal Kitabi Yapiyoruz Atölyelerine online olarak katilan çocuklar egitmenleri Kemal Gökhan Gürses ve Can Gürses öncülügünde bir araya geldi. Birlikte kurduklari hikâyeler ve masallari önce kâgida döktü, sonra bu masallari resmettiler. Hayallerini, isteklerini, dünyaya bakis açilarini birbirleriyle paylasan çocuklarin bu ortakligindan 6 yeni kitap dogdu. Çocuklarin emeklerinin ürünü olan “Aynada Yolculuk, Mehmet’in Sihirli Kalemi, Benim Harika Kardesim, Maskeli Hayvanlar, Sifali Sifasiz Çiçek ve Her Seyi Istiyorum” adli çalismalar Kadiköy Belediyesi tarafindan kitap olarak basildi. Simdi bu kitaplar baska çocuklarla bulusmak üzere Kadiköy Belediyesi’nin Kültür Merkezleri HKÇKM, BKMK, CKM, KKM ve Karikatür Evi’nde olacak. Minik yazar ve çizerlerin eserlerini görmek isteyen diger çocuklar sinirli sayida basilan kitaplardan ücretsiz olarak alabilecekler.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Çocuklardan Çocuklara Masallar (1)-98c8c6f2-adf8-46fc-881f-e2684d02c83e.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Çocuklardan Çocuklara Masallar (2)-70d8f864-67b7-47dd-af43-86ac54e4092b.jpg