Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'ün Bıçkın Kedisi 'Tombili' Heykeli Açıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'ün Bıçkın Kedisi 'Tombili' Heykeli Açıldı

cover photo

KADIKÖY'ÜN BIÇKIN KEDISI 'TOMBILI' HEYKELI AÇILDI

Oturusu dünyaca meshur olan Kadiköy’ün biçkin kedisi Tombili’nin heykeli yapildi.

Kadiköy Ziverbey’de bir kaldirim tasinda verdigi pozuyla fenomen haline gelen kedi Tombili’nin heykeli tamamlandi.

1 Agustos'ta hayatini kaybeden Tombili’nin, Change.org’da heykelinin yapilmasi için düzenlenen kampanyaya 17 bin imza atilmisti.

Biçkin kedinin heykelinin yapilmasi talebine olumlu yanit veren Kadiköy Belediyesi çalismalara baslamisti. Heykeltiras Seval Sahin tarafindan gönüllü olarak yapilan heykel tamamlandi. Sahin tarafindan yorumlanan Tombili’nin heykeli Ziverbey’in kaldirimlarinda unutulmaz pozunu verdigi yere dikildi.

4 Ekim Dünya Hayvan Haklari Günü’nde açilan Tombili heykeline mahaleliler yogun ilgi gösterdi. Konuya iliskin konusan Kadiköy Belediye Baskan Yardimcisi Basar Necipoglu yaklasik 17 bin hayvan dostunun sosyal medya üzerinden yapilan çagri sonucu çalismalara baslandigini belirterek “Öncelikle Kadiköylü dostlarimiza tesekkür ediyoruz. Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanlari Koruma Günü. Bir farkindalik yaratmak, Kadiköy’deki hayvan dostlarimizi mutlu etmek ve Kadiköy’deki hayvan dostu sevgisini tüm Türkiye’ye yayilmasi dilegiyle bugünü özellikle seçtik” dedi.

 HAYVAN DOSTU KADIKÖY

Kadiköy, sokak hayvanlarinin bakimi konusunda örnek ilçelerden biri. Binlerce gönüllü Kadiköy Belediyesi isbirligi ile sokak hayvanlarinin bakimini üstleniyor.

Kadiköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Merkezi, Kadiköy’de yasayan sokak hayvanlarini korumak, yasama haklarina saygi gösterilmesini saglamak için 1998 yilinda kuruldu. Sokak hayvanlarinin muayene, tani, tedavi, operasyon, asilama, kisirlastirma gibi hekimlik faaliyetlerinin yürütüldügü merkezde tedavisi tamamlanan sokak hayvanlari tekrar yasadiklari ortama birakiliyor. Yasadigi ortama birakilamayacak durumda olan hayvanlarin ise sahiplendirilmesi veya Kadiköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Merkezi’nde bakimi saglaniyor.

Bir yil içinde ortalama bes bin hayvanin asilandigi Kadiköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Merkezi’nde sekiz bin civarinda hayvan tedavi ediliyor. Düzenli olarak sokak hayvanlarinin bakim ve tedavisini yapan Kadiköy Belediyesi Veteriner Ekipleri geçtigimiz yil 4.720 sokak kedisinin asi ve bakimini yapti ve 3.764 kediyi de kisirlastirdi.

Sokak hayvanlari için periyodik olarak mama dagitimi yapan Kadiköy Belediyesi gönüllülerle birlikte çesitli kampanyalar da düzenliyor.

Bunlardan bir kaçi söyle:

Satin Alma Sahiplen: Sokak hayvanlarinin sahiplenilmesi için yürütülen “Satin Alma Sahiplen” kampanyasi ile pet shoplardan hayvan satin alinmasi yerine barinaklardaki hayvanlarin sahiplenilmesi için farkindalik çalismalari yapiliyor. Gönüllülerle birlikte yapilan çalismalar sayesinde yilda 750 kedi ve köpek sahiplendirilerek sicak bir yuva saglaniyor.

Kedi Evi Projesi: Sokak kedilerinin özellikle kis aylarinda barinmasini saglamak için yapilan Kedi Evleri ilçedeki parklara yerlestiriliyor.

Kaputa Vur: Kis aylarinda otomobil kaputuna saklanan kedilere iliskin farkindalik yaratmak için görsel iletisim çalismalari yapiliyor.

Frene Bas: Trafikte özellikle sokak hayvanlarina dikkat çekmek için görsel iletisim çalismalari yapiliyor.

Susuyoruz Ama Söylemiyoruz: Yaz aylarinda sokak hayvanlarinin su ihtiyacina farkindalik yaratmak için görsel iletisim kampanyasi

Sabit Suluk: Sokak hayvanlarinin su ve mama ihtiyaçlarinin karsilanmasi için parklara mama kabi ve suluk koyan Kadiköy Belediyesi sabit suluk uygulamasiyla caddelerdeki sokak hayvanlarin su ihtiyacinin karsilamayi hedefliyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1772-a13e7f76-d835-4ef4-bab5-6ce5c73ba9f6.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1730-f67830b4-52de-4972-9452-321778dae470.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9457-cbfd4535-3080-4be6-88b9-bb13ae51f5fd.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/kaputa vur-61eaa84f-bba0-4610-9768-77072347b941.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A7702-2a23f949-1c97-48c4-af78-97caeb08a987.jpg