Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy'ün Değerleri Artık Bir Marka: Kadıköy Dükkan
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy'ün Değerleri Artık Bir Marka: Kadıköy Dükkan

cover photo

Kadiköy Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak, ilk defa bir belediyenin çatisi altinda Kadiköy Dükkan adiyla bir marka kurdu.

Kadiköy Belediyesi’nin Kadiköy Dükkan adiyla kurdugu marka New York, Berlin, Amsterdam gibi dünya kentlerinde görülen ancak Türkiye’de ilk kez uygulanan bir girisim. Kentsel sorunlari tasarim, arastirma, katilim yoluyla ele alan ve sosyal degisime duyarli tasarim süreçlerini kurgulayan TAK Kadiköy’ün uzman ekibi tarafindan hayata geçirilen proje kapsaminda ‘Kadiköy temali’ özel tasarim ürünlerden olusan defter, kalem, ayraç, bez çanta gibi hediyelik esyalar Kadiköy Dükkan’da görücüye çikti.  

KADIKÖY’DEN ILHAMLA TASARLANIYOR

Markanin çatisi altinda, Kadiköy’ün degerlerinin tasarim araciligiyla tanitilmasi, Kadiköy için koleksiyon degeri yaratilmasi, ilerleyen süreçte tasarimcilar ve zanaatkârlar tarafindan Kadiköy için üretim yapilmasi, katma degeri yüksek ürünlerin tasarlanmasi ve tüketicisine ulastirilmasi amaçlaniyor. Ayrica Kadiköy’ün tarihinden, mimarisinden, anitsal yapilarindan, kültürel degerlerinden ilhamla ürün tasarimlarinin gelistirilmesi ve ürünlerin Kadiköy içerisinde kalici ve geçici satis noktalari ile yeni turizm noktalari olusturulmasi planlaniyor. Kadiköy’ün geçmis ve bugünkü degerlerinden izler tasiyan, kentsel ve kültürel kimligini öne çikaran, Kadiköy’ü ziyaret eden yerli halkin ve yabanci turistlerin begenisine sunulan  ‘Kadiköy temali’ hediyelik esyalarin yer aldigi Kadiköy Dükkan Rasimpasa’da bulunan TAK Kadiköy’de ziyaret edilebilir.

TAK Kadiköy

TAK Kadiköy, kentsel sorunlarin çözümünde kentliler, tasarimcilar, gönüllüler, ögrenciler ve destekçilerin ulusal ve uluslararasi isbirlikleri kurarak fikir ürettikleri ve ürünlerini kamuoyu ile paylastiklari yenilik ve yaraticilik mekânidir. Tüm disiplinlerinden tasarimcilarla birlikte, gönüllülük ve isbirligi esasi ile program ve projeler üreten, bagimsiz bir olusum olan TAK Kadiköy, kentsel sorunlari tasarim, arastirma, katilim yoluyla ele alir ve sosyal degisime duyarli tasarim süreçleri kurgular.

Kadiköy Dükkan: Rasimpasa Mh, Duatepe Sk. No:61, 34716 Kadiköy/Istanbul