Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’ün Mardin’den Misafirleri Var
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’ün Mardin’den Misafirleri Var

cover photo

Mardin Artuklu Üniversitesi Mühendislik Mimarlik Fakültesi Mimarlik Bölümü ögrencileri Kadiköy’de yaz okuluna basladi. Ögrenciler iki hafta boyunca atölye, kent gezisi ve çesitli etkinliklere katilacak.

Kadiköy Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odasi Istanbul Büyükkent Subesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciligi (Kadiköy) isbirligi ile Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlik Fakültesi ögrencilerine yönelik yaz okulu düzenleniyor. 05-19 Agustos tarihleri arasinda gerçeklesen yaz okuluna 35 ögrenci katiliyor. Program kapsaminda atölye, kent gezisi ve çesitli etkinlikler düzenlenecek.

Iki hafta sürecek yaz okulu öncesi Mimarlik Fakültesi ögrencileri ile bir araya gelen Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Kadiköy’ün bilgi ve birikimini, deneyimlerini farkli yerlere tasinmasinin önemli oldugunu belirtti. Deneyimlerin paylasildiginda ve birlikte çalisildiginda her alanda güçlü olunacaginin adlini çizen Nuhoglu “Herkesin bir bakis açisi, penceresi var. Bizi zenginlestiren bu pencerelerin farkliligidir. Geçtigimiz yil misafir ettigimiz ögrenciler bize önemli katkilari oldu. Bu yil da böyle olacagina inaniyorum. Biz Kadiköy Belediyesi olarak ögrencilerimize her türlü destegi verecegiz“ dedi.

Gençler Kadiköy Belediyesi tarafindan hizmete açilan binalar ve Kadiköy’deki tarihi yapilari gezdikten sonra programlarina baslayacak. Yaz okulundaki atölyelerde ögrencilere kamusal alan, kente katilim, kent bilinci, kent yasami, kentli olma hakki, kamu yarari, kamu hakki, sürdürülebilir çevre, toplumsal esitlik gibi kavramlar tanitilacak. Atölye süreci boyunca katilimcilara kentlerin gelecegine dair yeni bakis açilari getirmeleri ve disiplinler arasi çalisma ve yaraticilik ortami saglamalari konusunda egitimler verilecek.

Bilimsel çerçeveye uygun ve katilimci bir sekilde gerçeklestirilmesi planlanan program sonucunda yapilan çalismalarin sonuçlarinin da ilgililerle paylasilmasi hedefleniyor. Atölyelerde hem Mimarlar Odasi’ndan hem de Kadiköy Belediyesi’nden iki atölye yürütücüsü görev alacak.

GEÇTIGIMIZ YIL DA YAPILMISTI

Geçtigimiz yil da Kadiköy Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odasi Istanbul Büyükkent Subesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciligi isbirligi ile Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Mimarlik Fakültesi ögrencileri Kadiköy’de yaz okuluna katilmisti. Kadiköy Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi proje sürecinde Tasarim Atölyesi Kadiköy basta olmak üzere belediyenin çesitli birimlerinde ve Mimarlar Odasi’nda gerçeklestirilen program kapsaminda, hem belediye yetkilileri tarafindan, hem de Mimarlar Odasi destegiyle çesitli üniversitelerden katilan akademisyenler tarafindan çok sayida sunum gerçeklestirilmisti.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3288-2382a9e5-d885-4a82-bb1b-d221759c8679.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3356-ad8ee9ed-0eeb-4f4f-9f8f-94a6396f245f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3313-9400662b-095d-4c54-b9e8-9bd032bcd3c4.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3317-53c8b67f-7d4a-45e1-a5a9-43e10c901c82.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_3332-dcc65be8-b098-41d8-8187-dd6c69833af7.jpg