Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’ün Sesi ‘Gazete Kadıköy’ 1000. Sayısında

Kadıköy’ün Sesi ‘Gazete Kadıköy’ 1000. Sayısında

Kadiköy’ün gündemini yurttasa duyuran yerel yayin organi “Gazete Kadiköy” 1000’inci sayisina ulasti. Gazete Kadiköy’ün 1000. Sayisi, IDEA Kadiköy’de düzenlenen törenle kutladi.

Kadiköy Belediyesi tarafindan çikarilan Gazete Kadiköy, 20’inci yilinda 1000’inci sayisina ulasti. Gazeteye kurulusundan bugüne kadar emek verenlerin bulustugu törende, Gazete Kadiköy çalisanlarini Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve eski belediye baskani Selami Öztürk de yalniz birakmadi. IDEA Kadiköy’de gerçeklesen törene aralarinda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC)’nin eski baskani, gazeteci Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Sendikasi Genel Baskani Gökhan Durmus ile birçok gazeteci katildi.

KILIÇDAROGLU’NDAN KUTLAMA YAZISI

Törende CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Gazete Kadiköy’ün 20. Yili için kaleme aldigi yazi okundu. Yazisinda, eski bir Kadiköy’lü olarak ilçenin önemine dikkat çeken Kiliçdaroglu, Gazete Kadiköy’ün 1000. Sayisina dair sunlari yazdi: “Bir kentin, bir beldenin saglikli gelecegi ise hiç süphesiz geçmisiyle kurdugu anlamli iliskisinde saklidir. Bu baglamda, bininci sayisina ulasan Gazete Kadiköy, ilçenizin gelecegi ile geçmisi arasinda köprü görevi kuran önemli bir kaynak. Gazete Kadiköy’ü 20. Yasi ve 1000. Sayisi için kutluyor, yayin hayati boyunca gazetede emek vermis, gazeteye destek vermis herkese eski bir Kadiköylü olarak tesekkürlerimi sunuyorum.”

“KADIKÖY DIRENMENIN MERKEZI”

Çok sayida gazetecinin katildigi gecede söz alan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Gazete Kadiköy bir düstü, gerçek oldu. Bu düsü gerçeklestirenlere çok tesekkür ediyorum. Su anda gazeteye emek verenlere, bu düsün daha da büyümesini sagladiklari için tesekkür ediyorum. Gazete Kadiköy ilk sayisina ‘direnme’ ile çikmis. Kadiköy direnmenin merkezi, direnmeden hiçbir sey olmayacagini bilenlerin merkezi. Çünkü Kadiköy Türkiye'nin en aydin insanlarinin yasadigi, gericilige, fasizme karsi olan insanlarin yasadigi bir yer. Biz Kadiköylülerle beraber Gezi’de de direndik. Gazete Kadiköy bu itirazin, direnmenin kültürü. Gazete Kadiköy’ün 20 yillik bir ömrü oldu, umarim ömrü daha uzun olur” diye konustu.

“YERELI NE KADAR GÜÇLÜ KILARSAK DEMOKRASININ O KADAR ETKIN OLACAGINA INANIYORUZ”

Gazete adina söz alan Yazi Isleri Müdürü Semra Çelebi ise “Yerel bir gazetenin bugünlere ulasmasi meslek adina umut verici. Gazete Kadiköy bundan 999 sayi önce ülke jeolojik bir depremle sarsilirken, ‘Direnme Savasi’ manseti ile yayin hayatina ‘merhaba’ dedi. O günden bu güne sadece Kadiköy'ün degil, Türkiye'nin hatta dünyanin gündemini de yerellestirerek sayfalarina tasidi. Haydarpasa’nin savunulmasindan, ilçeyi bastan basa saran kentsel dönüsüm sorununa, kamusal alanlarin, yesilin, doganin yok edilmesine karsi mücadeleden, yaslilara, çocuklara, kadinlara alanlar açilmasina kadar her türlü Kadiköy gündemini sayfalarina tasidigi gibi, kültürü, sanati, sporu, sagligi ötelemeden gündemlestirdi. 20 yilda ve 1000 sayida tamamen gazetecilik refleksiyle yerelden evrensele uzanan haberler yapmaya devam ettik, bundan sonra da edecegiz. Yereli ne kadar güçlü kilarsak demokrasinin o kadar etkin olacagina inaniyoruz. Buna inanan gazeteciler olarak, dünyada demokrasinin geliskin oldugu ülkelerde yerel gazetelerin gücünü görerek Gazete Kadiköy’ü de en azindan bu mega kentte güçlü kilmak için çabaliyoruz. Çünkü yerelin sesi güçlü çikarsa, adalet, esitlik ve demokrasi daha güçlü olacak buna inaniyoruz.” dedi.

Konusmalarin ardindan, törene gelen konuklar, Murat Meriç’in DJ performansi esliginde eglendi.