Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’ün Son Kamu Arazileri Satılıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadıköy’ün Son Kamu Arazileri Satılıyor

cover photo

Milli Emlak Müdürlügü’ne ait olan Kadiköy Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsa Kadiköy Belediyesi’nin bütün taleplerine ragmen satisa çikarildi.

Mülkiyeti Milli Emlak Daire Baskanligi’na ait olan ve Kadiköy Belediyesi’nin “Belediye Hizmet ve Saglik Tesis Alani” olarak kullanmak üzere  bedelli veya bedelsiz olarak istedigi Kadiköy Merdivenköy mahallesinde 194 Pafta, 955 Ada,95 parsel sayili 894 metrekare arsa açik ihale ile satisa çikarildi.

19 Nisan Sali günü ihalesi yapilacak ve http://www.ist-def.gov.tr/ihaleler/ihaleler_satis.php adresinde ihale ilani verilen arsanin toplam tahmini bedeli 5.811.000,00 TL olarak belirtiliyor.

Kamu ihtiyaci ve talebe ragmen satisa çikarilan arsa ilgili konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “Kamu arazilerinin bu sekilde satisa çikarilmasi dogru degil. Biz Kadiköy Belediyesi olarak burayi bir bedel karsiligi almaya talip olduk. Iki kez bu arsanin bize verilmesi için talepte bulunduk. Birincisine yanit bile verilmedi. Ikincisine ise “Biz ihaleye çikiyoruz gelin siz de katilin” dendi. Bir kamu kurumun baska bir kamu kurumuna böyle yaklasmasi anlasilabilir gibi degil.  Kamunun ihtiyaci ve talebi gözetilmeden hatta yok sayilarak böyle bir satis yapilamaz, yapilmamali.  Milli Emlak Daire Baskanligi’nin bu yanlistan dönmesini umut ediyoruz. Aksi halde hukuki islemleri baslatacagiz” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-3ff76f08-0dcb-4bf8-9eff-87b31ef1b1f3.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/1-66b2bc09-79cb-48d3-a52e-97e58a161acd.jpg