Home IconarrowHaberlerarrowKadıköy’ün ve Kadıköy Halkının Hakkını Korumak, Benim En Temel Görevim!

Kadıköy’ün ve Kadıköy Halkının Hakkını Korumak, Benim En Temel Görevim!

Istanbul'un en degerli arazilerinden biri olan Kadiköy Sögütlüçesme’deki Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) arazisinin yapilasmaya açilma projesine karsi çikarak Kadiköy Belediyesi, Mimarlar Odasi, Sehir Plancilari Odasi’yla birlikte idari dava açtik.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin onayladigi AVM tipi YHT Gar plan degisikligine karsi açtigimiz davada, Idari Mahkeme hukuka aykiriligi açik olan projenin yapilmasina, oy birligiyle onay vermistir.

Bu projeyle, Kadiköy’ün orta yerine, en degerli arazilerinden birine kentin en son ihtiyaci olacak bir AVM yapilmak istenmektedir.

Göreve geldigim günden itibaren Kadiköy’de yasam kalitesini artirmak için yaptigimiz tüm çalismalarimizda önceligimiz toplumsal fayda yaratmak oldu.

Oysa, bu proje ve sonuçlari hem yaratacagi çevresel olumsuzluklar hem de ilçe mozaiginin önemli bir parçasi olan esnaflarimiz üzerinde yaratacagi büyük tahribat nedeni ile kabul edilemez.

Üstelik halihazirda yasanan insan ve araç yogunlugu üzerine ilave olarak gelecek bir AVM yogunlugu, Kadiköy trafigini tam bir çikmaza sürükleyecektir.

Kadiköy Belediye Baskani olarak hiçbir toplumsal fayda içermeyen bu projeye razi gelmem beklenemez!

Siyaset, maalesef adalete diz çöktürmüstür. Hukuksuz bir uygulama, adalet eliyle ‘yasal’lastirilmak istenmektedir.

Bir hukukçu olarak tüm hayatimi hukukun üstünlügüne inanarak geçirdim. Bir belediye baskani olarak da Kadiköy’ün ve Kadiköy halkinin hakkini korumak benim en temel görevim!

Kamu adina mesruiyet tasimayan, kentin bagrina biçak gibi saplanan bu projeye ‘yasal’ bir kimlik kazandirmaya çalismak, o kente ve yasayanlarina ihanettir.

Bu isin sahipleri ve kollayicilarina sesleniyorum;

Istanbul seçimlerinin yil dönümünde ve çevre haftasinda verilen bu karardan vazgeçin!

Haydarpasa Gar Projesi’nde oldugu gibi Sögütlüçesme Gar Projesi’nde de hesabin baska oldugu ortada.

Bu kentin çocuklarinin bir avuç topragi, yine heba edilecek, Kadiköylüler, betona mahkûm edilecek.

Bu sadece Kadiköy’e degil, tüm Istanbul’a da ihanettir.

Bu ihanetten bir an önce vazgeçin!

Mahallesini, kentini, ülkesini, topragini seven her yurttasin yapacagi gibi bu projeye karsi duruyoruz, durmaya da devam edecegiz!

Mesruiyeti sorguya muhtaç mahkeme kararina yine itiraz edecegiz.

Sayin Cumhurbaskani’na sesleniyorum;

Siz her gün yurdun degisik bölgelerinde Millet Bahçesi açmakla övünürken, birileri Istanbul’un göbeginde, çocuklarimizin kosup oynayacagi, insanlarimizin nefes alacagi alanlar yapmak yerine, bos bulduklari her metrekareyi betona bogmak istiyor.

Sizin bu projeden haberiniz var mi?

Yoksa, size ne oldugunu anlatmaya haziriz.

Size sesleniyorum çünkü; göreve geldigimiz günden itibaren, Fikirtepe, Haydarpasa, Sögütlüçesme gibi kent sorunlarini anlatmak için randevu talep ettigimiz Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan hâlâ cevap alamadik.

Ve Kadiköy Belediye Baskani olarak komsularima sesleniyorum;

Hem belediye baskaniniz olarak hem komsunuz olarak hem de hukukçu olarak bu haksizligin karsisinda olacagima;

Haydarpasa ve Sögütlüçesme Gar projelerinde, aklin, bilimin, tarihin ve kentin yaninda duracagima söz veriyorum.

Kadiköy’ün hakkini hukukunu korumak hem görevim hem de boynumun borcu.

Ve bu haksizlik karsisinda komsularimi da yanimda görmek isterim.

Yapacaginiz bir sey mutlak vardir.

Hiçbir sey yapamazsak,

Sevgili Rifat Ilgaz’in dedigi gibi,

Açip iki kolumuzu iki yanimiza

Korkuluk oluruz.