Home IconarrowHaberlerarrow“Kadın”Köy Belediyesi!
Kadıköy Güncel

Haberler

“Kadın”Köy Belediyesi!

cover photo

Istanbul’un en yüksek kadin nüfusuna sahip olan Kadiköy’de, yerel yönetim karar mekanizmalari kadinlara emanet. Toplumsal cinsiyet esitligini en üst noktaya tasiyan belediyede yönetim kademelerinde 15 kadin yönetici bulunuyor. Kadiköy Belediyesi’nin 26 müdürlügün 13’ünün basinda kadinlar var.

Kadiköy Belediye’nin çevre yönetimi ve iklim degisikligi, imar ve sehircilik, insan kaynaklari ve egitim, mali hizmetler, özel kalem, park ve bahçeler, plan ve proje, ruhsat ve denetim, saglik, sosyal destek hizmetleri, teftis kurulu, yapi kontrol, yazi isleri müdürlügünü kadinlar yönetiyor. Bir belediye teknik baskan yardimcisi ve iç denetim baskani ile birlikte toplam 15 kadin yöneticisi bulunan Kadiköy Belediyesi’nde, personelinin yüzde 32’sini kadinlar olusturuyor.

Vatandaslarin yasadigi saskinligi dile getiren Baskan Yardimcisi Gül Coskun, “Kapidan giriyor söyle bir bakiyor, sasiriyor ‘Siz misiniz baskan yardimcisi’ diyor ‘Evet’ diyorum.‘Aa kadin bir baskan yardimcisi oldugunu bilmiyordum’ diyor” seklinde açikladi. Ruhsat ve Denetim Müdürü Gülen Turan da “Ruhsat müdürüyle görüsmek istiyorum diyorlar. Benim diyorum ‘Aa’ diye bir tepki aliyorum” dedi.

Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürü Nurhan Aslan,“Kadin dostu belediyeyiz” diyerek yapilan çalismalara dikkat çekerken, Çevre Yönetimi ve Iklim Degisikligi Müdürü Aynur Sule Sümer de “En basarili, en güçlü çevreciler kadinlardan çikiyor” diye ekledi.

Plan ve Proje Müdürü Zerrin Karamukluoglu, “Pek çok kimsenin sabir göstermedigi konularda kadinlar daha sabirli” diye konustu.

Kadinlarin hem belediyede hem de is dünyasindaki varliklarinin önemini hatirlatan Iç Denetim Birim Baskani Tülün Öztürk “Riskleri düsünmek gerekiyor. Üç boyutlu düsünmek gerekiyor” dedi.

Ruhsat ve Denetim Müdürü Gülen Turan, “Özgür, cesaretli, çaliskan, daha sabirli, esitlikçi ve detayci bir yapimiz var” derken, Saglik Isleri Müdürü Filiz Coskun kadinlarin daha saglikli ve güvende bir hayat sürmelerinin önemine dikkat çekerken, Imar ve Sehircilik Müdürü Bihterin Güven de “Amacimiz kadinlarla erkeklerin hak ve özgürlük olarak ayni seviyede olmasini saglamak” dedi.

Yazi isleri Müdürü Ayten Genç de “Kadinlarin daha özgür konusacagi, daha mutlu olacagi bir hayat olsun istiyorum” mesajini verdi.

Özel Kadem Müdürü Sevnur Yildirim Dogan, kadinlarin isgücündeki varligi için “Biz kadin oldugumuz için burada degil niteliklerimizden dolayi burada oldugumuzu biliyoruz” ifadelerini kullandi.

Sosyal Destek Müdürü Duygu Adigüzel de “Biz kadinlar her alanda üretmeye, çalismaya ve güçlü olmaya devam edecegiz. Yasasin 8 Mart, yasasin kadin dayanismasi” derken, Teftis Kurulu Müdürü Naciye Kösoglu, “Kadinlarimizi güçlü, çagdas ve egitimli bireyler olarak yetistirmeliyiz ki gelecegimiz daha aydinlik ve çagdas olsun” mesajini verdi.

Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi “Kadinlarin is hayatinda toplumda en basta ailede var olmalari ve artik gerçekten kadinlarin siddetin ya da ayrimciligin degil ekonomik sosyal ve girisimcilik konularin konusulmasini istiyorum. Umarim böyle olur” dedi.

Mali Hizmetler Müdürü Hafize Karakaya ise “Kadinin basaramayacagi bir sey yok ama iste Türkiye sartlarinda ne kadar yapabiliyorlar nasil yapabiliyorlar o da meçhul” diye konustu.

Yapi Kontrol Müdürü Feyza Gül Baykara, “Kadinlarin sosyal ve siyasi her anlamda gelistirilmesini saglayan bir anlayis. Kadiköy belediyemiz gibi kamuda ve özel sektörde daha çok kadin yönetici görmek en büyük hayalim” dedi.

 

KADIN MÜDÜRLERDEN 8 MART MESAJI VAR!

Baskan Yardimcisi Gül Coskun: Türkiye’de kadin yöneticilerin daha çok olmasi lazim. Sirf Kadiköy’de olmasi yeterli degil tabi. Erkekler kadar yeterliyiz, yetkiniz. Karar verme mekanizmalarinda bizim olmamiz bugünden daha güzel bir Türkiye hayalini gerçeklestirmemize yardimci olacaktir diye düsünüyorum. Umutlarini kaybetmesinler!

 

Imar ve Sehircilik Müdürü Ismet Bihterin Güven: Amacimiz gerek Kadiköy gerek diger ilçelerde kadinlarla erkeklerin hak ve özgürlüklerini esit sekilde kullanabilmesine katki saglamak. Benim ve diger tüm kadinlarin ancak böyle mutlu olabilecegini düsünüyorum.

 

Mali Hizmetler Müdürü Hafize Karakaya: Kadinin basaramayacagi bir sey yok. Ama iste Türkiye sartlarinda ne kadar yapabiliyorlar, nasil yapabiliyorlar mesele o. Fakat yine de kadinlar isterse her seyi basarabilir demek istiyorum.


Saglik Isleri Müdürü Filiz Coskun: Kadinlarin hiçbir sekilde ötekilestirilmedigi bir 8 Mart hayal ediyorum. Ayni zamanda ücretsiz saglik hizmetlerinin bir hak oldugunu içlerinde hissedecekleri bir 8 Mart düslüyorum.


 

Ruhsat ve Denetim Müdürü Gülen Turan: Her 8 Mart'in kadinlara daha fazla hak getirmesini istiyorum. Belki de Kadiköy Belediyesi gibi kurumlarda bu koltuklarda ya da bu makamlarda bizleri gördükçe kadinlar bununla ilgili daha umutlanirlar.

 

Çevre Müdürü Aynur Sule Sümer: 8 Mart mesajim Karadeniz’de, Ege’de, Kadiköy’de ve tüm Anadolu’da daha sürdürülebilir bir yasam için emek veren, direnen, topragini, suyunu havasini ve dogasini koruyan tüm emekçi kadinlari gelsin. En basarili, en güçlü çevreciler kadinlardan çikar. Tüm emekçi kadinlarin günü kutlu olsun.

 

Plan ve Proje Müdürü Zerrin Karamukluoglu: Kendimizi çok iyi yetistirmeli, her türlü bilgiye açik olmali, bugünümüz ve gelecegimiz için tüm bilgileri degerlendirmeli, çaba göstermeliyiz diye düsünüyorum. Umudumuz kendimizde olsun.

 

Özel Kalem Müdürü Sevnur Yildirim Dogan: Çok yük ve görev var ama kadinlar bunu yapar ve en güzel sekilde yapar. Çünkü çok yönlü bakabilme yetenekleri var. Kadin girdigi her ortami güzellestirir ve düzene sokar. Kadinlara karar alma mekanizmalarinda daha cesaretli olmalarini tavsiye ediyorum.

 

Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürü Nurhan Arslan: Kadin dostu bir belediyeyiz. Tüm projelerimizde kadinlari düsünüyoruz ve bu anlamda da belediye olarak yaptigimiz birçok projede ilkleri yasadik. Kadinin özgür oldugu, siddete maruz kalmadigi ve saygi gördügü bir yasam diliyorum.

 

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Elif Duygu Adigüzel: Biz kadinlar her alanda üretmeye, çalismaya ve güçlü olmaya devam edecegiz. Yasasin 8 Mart, yasasin kadin dayanismasi!

 

Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi: Artik bu yüzyilda siddetin, ayrimciligin konusulmadigi, kadinlarin her alanda aktif rol oynadigi bir 8 Mart istiyorum.

 

Yazi Isleri Müdürü Ayten Genç: 8 Mart kadinlarin haklarinin veya kadinlarin sorunlarinin daha çok konusuldugu bir gün. Ülkemizde kadinlarin daha özgür konusacagi ve daha mutlu olacagi bir hayat olsun istiyorum.

 

Iç Denetim Birim Baskani Tülün Öztürk: Ülkemizde kadinlara daha çok firsatlar verilmesi gerektigini düsünüyorum. Kurumumuzda yasadigimiz firsat esitliginin tüm ülkemizde yasanmasini diliyorum. Umarim tüm kadinlar en kisa zamanda hayallerine ulasabilir. 

 

Teftis Kurulu Müdürü Naciye Kösoglu: Kadiköy Belediyesi'nde kadin erkek ayrimi olmadigi için gerçekten bu isi hak eden kisiler en üst görevlere gelebiliyorlar. Önemli olan bunu hak etmek. Bu anlamda tüm kadinlarin hak ettikleri yerlere gelebilmesini istiyorum.

 

Yapi Kontrol Müdürü Feyza Gül Baykara: 8 Mart hayalim, kadinlarin sosyal ve siyasal her anlamda desteklendigi bir anlayis. Belediyemizde oldugu gibi kamuda ve özel sektörde daha çok kadin yönetici görmek en büyük dilegimiz.