Home IconarrowHaberlerarrowKadınların Sloganları Her “Yerde”
Kadıköy Güncel

Haberler

Kadınların Sloganları Her “Yerde”

cover photo

Kadiköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’nde belediye çalisanlarinin duygu ve düsüncelerinin yer aldigi 21 slogani, gece Kadiköy sokaklarina yansitti. Projeksiyonlarla caddelere ve sokaklara yansitilan sloganlar büyük ilgi gördü.

Kadiköy Belediyesi bu yil 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü mesajini farkli bir yöntemle verdi. Belediye çalisanlarinin duygu ve düsüncelerinin yer aldigi 21 slogan, Kadiköy cadde ve sokaklarina yansitildi. Gecenin karanligini aydinlatan sloganlar, kadinlar tarafindan büyük begeni topladi. Kimi bir daha bakti kimi de fotografini çekti.

SOKAKLAR KADIN SÖZLERIYE AYDINLANDI

Kadiköy Belediyesi Tasarim Atölyesi tarafindan 8 Mart haftasi boyunca Kadiköy cadde ve sokaklarini kadin sloganlariyla aydinlatan bir çalisma yapildi. Çalisma kadinlar tarafindan büyük begeni topladi.

Yere projeksiyon cihazi ile yansitilan yazilar arasinda, “Erkek siddetini yikip yerine brokoli ekecegiz”, “Saçimi süpürge etmiyorum, süpürgeme binip uçuyorum”, “Istanbul Sözlesmesi yasatir”, “Ne giydigim zevk meseledir, ahlak meselesi degil”, “Kadinlar birlikte güçlü”, “Geceleri de sokaklari da meydanlari da terk etmiyoruz”, “6284’ü uygula! faili koruma!Istanbul Sözlesmesi Yasatir!”, “Kadin istihdami sosyal sorumluluk projesi degil, haktir!”, “Kadin kadinin yurdudur, kadin dayanismasi yasatir!”, “Ne san söhretiniz ne de takim elbiseniz. Suçunuzu hafifletmez. IMZA:GERÇEK ADALET!”, “Beyaz atli prens bosuna gelme”, “Kirmizi ruj politiktir!” gibi ifadeler yer aldi.

BAKAN BIR DAHA BAKTI

Kadiköy sokaklarinda yansitilan sloganlari görünce çok mutlu oldugunu söyleyen Su Ökdemir, “Fikir olarak çok begendim. Üstünün kapatilamayacagi ve karalanamayacak olmasi yönünden çok yaratici bir eylem sekli” diye konustu. 

 

Kadinlarin daha özgürce yasayabildigi bir dünya hayalini paylasan Melike Gencer de “Türkiye’ye ve Dünya’ya baktigimizda kadinlar hep arka plana atiliyor, ‘sunu yapamazsin bunu yapamazsin, sen susacaksin’ deniliyor. Insanlarin bize ‘sunu yapacaksin’ demesini kesinlikle istemiyorum. Her zaman susturuluyoruz. 8 Mart‘in sadece bir degil 365 gün kutlanmasi gerektigini düsünüyorum. Ben ailemden böyle ögrendim” dedi. 

 

8 Mart’i müzikle, dansla kutlamak istedigini belirten Tugba Bekgöz ise “8 Mart’in çikis noktasi kadinlarin, kadin isçilerin mücadelesi. Yillar geçmesine ragmen, biz hala ayni haklar için mücadele ediyoruz. Bunlar olmadan 8 Mart’in müziklerle, çiçeklerle, danslarla, kadin olmanin getirdigi güzelliklerin keyfinin sürerek geçirmek isterim” ifadelerini kullandi.

 

Kadin dayanismasinin çok önemli ve degerli oldugunun altini çizen Gamze Felek da “Bu ataerkil düzen gerçekten her alanda karsimiza çikiyor. Kendimizi ve kendi etrafimizi çok küçük seylerle degistirmekle baslayacak. Önce biz kadinlar birbirimize sahip çikacagiz. Daha sonrasinda da hakli davamizi tüm dünyaya gösterecegiz” diye konustu.

 

“Artik daha fazla kadin ölmesin” diyen Beray Velioglu ise, “Sadece 8 Mart’in degil, tüm günlerin Kadinlar Günü olarak degerlendirilmesini istiyorum. Artik daha fazla kadin ölmesin istiyorum. Bu noktada Istanbul Sözlesmesi’nin önemi çok büyük, umarim bir an önce yapilmasi gerekenler yapilir. Kadin kadinin yurdudur evet ama bu mücadeleyi sadece kadinlarin degil erkeklerin de desteklemesi gerektigini düsünüyorum” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0197-5fc22885-7e56-48ab-8c87-abea116b21d7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0276-b8ed7202-4894-443d-a124-166fc49163fb.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0287-d57f7c88-0a2a-4c67-9424-b56a2cb8e29f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0290-b930bbdb-61d0-4a8d-980c-7fe77ae31c7f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0297-c7faaf6f-93c8-4ba7-816d-de19a91fdc97.jpg