Home IconarrowHaberlerarrowKalamış Sahili'nin Özelleştirilmesine Tepkiler Büyüyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kalamış Sahili'nin Özelleştirilmesine Tepkiler Büyüyor

cover photo

KALAMIS SAHILININ ÖZELLESTIRILMESINE TEPKILER BÜYÜYOR

CHP Kadiköy Ilçe Baskanligi, Kalamis Yat Limani ve Yelken Kulübü arazisinin özellestirmesine, Kalamis Parki’nda yaptigi basin açiklamasiyla tepki gösterdi. “Kalamis Sahili Halkindir” sloganiyla gerçeklesen bulusmaya CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin’in ev sahipliginde, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, siyasi partilerin temsilcileri ve çevreye duyarli sivil toplum kuruluslari ile halk katildi.

Fenerbahçe Kalamis Yat Limani için 10 yil önce alinan özellestirme karari süreci devam ederken, 21 Mayis 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Kalamis Yelken Kulübü için de özellestirme karari alindi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi alinan bu karara tepki göstermis ve “Kimse buraya ‘çökmesin’ diye, Kadiköy Belediyesi olarak yesil alani korumak sartiyla biz talibiz.” açiklamasinda bulunmustu. Karara tepkiler büyüyor. Bugün de CHP Kadiköy Ilçe Baskanligi tarafindan “Kalamis Sahili Halkindir” sloganiyla çagri yapilarak, Kalamis Parki’nda bir bulusma gerçeklesti.  

KIYILARIMIZA, YESIL ALANLARIMIZA SAHIP ÇIKACAGIZ

CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin “Kiyilarimiza, yesil alanlarimiza sahip çikacagiz” diyerek karara tepki gösterdi. Narin konusmasinda: “Basta biz Kadiköylüler olmak üzere Istanbul halkinin büyük çogunlugunun karsi çiktigi, dogaya, çevreye ve ekolojik dengeye zarar verecek nitelikteki Kalamis Yat Limani projesi karari geri dönüsü çok zor ve siyasi bir karardir. Kadiköylünün görüsleri ve taleplerini yok sayarak, hukuku ve etik anlayisi bir yana birakanlara karsi mücadelemiz sürecektir.” dedir.

BIZ HALKIN TEMSILCISIYIZ, HALK ADINA BURAYA TALIBIZ

Kalamis Yat Limani ve Yelken Kulübü arazisinin özellestirmesine tepki gösteren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi da yaptigi konusmada: “Yasadigimiz dönem, anayasanin, yasanin konusuldugu, tartisildigi, o hükümlerin devam ettigi dönem degil. Birilerinin bir yerlere çökmek için bahaneler bulup, çöktügü dönem. Biz buradan tüm Kadiköylüler olarak buraya çökmeyi düsünenleri uyariyoruz: Biz buradayiz, burayi size çöktürtmeyiz. Biz Kadiköy Belediyesi olarak buraya 1 metrekare beton yapilmamak sartiyla, talibiz. Biz halkiz, halkin temsilcisiyiz, halk adina kullanmak adina talibiz.”

KALAMIS RANTA TESLIM OLMASIN

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu Kadiköy Belediye Baskani’nin çagrisina destekte bulunarak “Kalamis Sahili ranta teslim olmasin” dedi. Kaftancioglu sözlerini söyle sürdürdü: Bugün dünya çevre günü ve su yesile bakip, ruhunu dinlendirmeyi bilmeyenlerin, su gökyüzüne bakip hayal kuramayanlarin, su ayakkabilarini çikartip çiplak ayaklariyla topraga basip bunu dünyanin en büyük mutlulugu oldugunu hissetmeyenlerin yönettigi bir iklimdeyiz. Iste biz bugün o nedenle Kalamis’tayiz, bu duygulari bilmeyenlerin rant ugruna her yere çökmeye çalistiklarini görüp, bunu direnis ve dayanismayla hep birlikte mücadelenin önüne geçmek için buradayiz.”

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-84a734a9-f30c-486f-b51d-c3c68b8b5775.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-37593604-f5b7-43ec-a5ec-cd20c89a0c41.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-0c2e01ad-5606-45bf-b6d6-8dd4824231f7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-aa81f8ce-6694-49bd-a43f-6466314cfba3.jpg