Home IconarrowHaberlerarrowKalamış Yat Limanı’nın Özelleştirilme İhalesine Başkan Odabaşı’ndan Tepki
Kadıköy Güncel

Haberler

Kalamış Yat Limanı’nın Özelleştirilme İhalesine Başkan Odabaşı’ndan Tepki

cover photo

Kalamis Yat Limani’nin Özellestirilme Ihalesine Baskan Odabasi’ndan Tepki

Fenerbahçe Kalamis Yat Limani ihalesi sonuçlandi. Ihale, Tek-Art Kalamis ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri Anonim Sirketi'nde kaldi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Kadiköy Belediyesi’nin de ihaleye girmek istedigini fakat ihaleye alinmadiklarini söyledi ve “Burayi biz betona, ranta teslim etmeyecegiz.” diyerek özellestirme kararina tepki gösterdi.

Türkiye Denizcilik Isletmeleri Anonim Sirketi’ne ait Fenerbahçe Kalamis Yat Limani’nin isletme hakkinin 40 yil süreyle özellestirilmesi için Özellestirme Idaresi Baskanligi’nda bugün pazarlik usulüyle ihale yapildi. Ihale, 2 milyar 531 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Tek-Art Kalamis ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri Anonim Sirketi'nde kaldi. Ihalenin ardindan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, sunlari söyledi:

"Biz, Özellestirme Idaresi’nin marina ile ilgili yaptigi her seye karsiydik. Yapilan imar plani degisikligine karsiydik, buranin özellestirilmesine karsiydik. Çünkü buranin kamuya terk edilmesini, yani Kadiköy Belediyesi’ne verilmesini istiyorduk. Gerekçemiz de suydu: Burayi 1984 yilinda Kadiköylülerin parasini harcayarak biz insa ettik. Buranin tekrar Kadiköy Belediyesi’ne iadesini istemistik ama ne yazik ki ne iademiz kabul gördü ne de bu özellestirme uygulamasi iptal edildi. Fakat sonra, ‘Bizi ihaleye alin, eger gerçekten satma niyetiniz varsa burayi biz satin alalim’ dedik. Fakat ne yazik ki o da kabul görmedi. Belki ben bugünkü teklif edilen rakamdan daha yüksek bir rakam teklif edecektim, neden Özellestirme Idaresi bizi kabul etmedi? Neden rakamin daha da yükselmesi için çaba sarf etmediler?

“TEKLIFIMIZLE PARANIN KAMUYA KALMASINI SAGLAYACAKTIK”

“2-3 yil önce yapilan ihaledeki rakamin dolar karsiligi 664 milyondu. Bugün son verilen teklif, 2 milyar 531 milyon TL, kaba bir hesapla 300 milyon dolara geliyor. Yani bir önceki alinan teklifin de yari fiyatina verildi. Niye bu kadar acele ediyorsunuz, derdiniz ne? Bir seyi satacaksaniz en yüksek fiyata satmaniz gerekir, neden Kadiköy Belediyesi’nin teklifini almadiniz, belki biz yüksek bir teklif verecektik. Biz, belki Kadiköy halkiyla beraber dayanismayla bu rakamin çok çok üzerinde bir teklif verip bu paranin kamuya kalmasini saglayacaktik, neden bizi ihale disi biraktiniz?”

"KARARI ANAYASA MAHKEMESI’NE GÖTÜRECEGIZ"

“Burada sadece nihai pazarlik bitti, bizim mücadelemiz bitmedi. Bizim davalarimiz devam ediyor. Bugün itibariyle ihalenin bu rakami belli olduktan sonra, benim anayasa hukukçulariyla yapacagim bir toplantim var. Bu süreci Anayasa Mahkemesi’ne götürecegiz. Çünkü Anayasa’nin en önemli ilkesi olan esitlik ilkesine aykiri davranildi, Kadiköy Belediyesi ihale disi birakildi. Seffafliga aykiri davranildi, bizim teklif vermemiz engellendi. Bu ihaleyi yaptilar ama ne yapacaklarini halen bilmiyoruz. Burayi biz betona, ranta teslim etmeyecegiz ve buraya kimsenin çökmesine müsaade etmeyecegiz. Bu mücadele bitmedi; olanca hiziyla, bütün gücümüzle devam edecek.”