Home IconarrowHaberlerarrow Kamu Arsası Satışına Belediyeden İtiraz
Kadıköy Güncel

Haberler

Kamu Arsası Satışına Belediyeden İtiraz

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Kadiköy’ün son kamu arazilerinden biri olan Milli Emlak Daire Baskanliginin Merdivenköy’de bulunan arsayi satmak için yapacagi ihaleye itiraz etti.

 

Kadiköy Belediyesi, Kadiköy’deki son kamu arazilerinden biri olan Merdivenköy mahallesindeki 894 metrekare arsanin açik ihale usulü ile satilmasina itiraz etti.

Mülkiyeti Milli Emlak Daire Baskanligi’na ait arsayi Kadiköy belediyesi “Belediye Hizmet ve Saglik Tesis Alani” olarak kullanmak üzere iki kez bedelli veya bedelsiz olarak istemisti. Kadiköy Belediye’sinin talebine olumsuz yanit veren Milli Emlak Daire Baskanligi arsayi açik ihale ile satisa çikardi. Kamu ihtiyacina ragmen arsanin açik ihale usulü ile satilmak istenmesine Kadiköy Belediyesi tarafindan itiraz edildi. Belediye tarafindan yapilan itirazda Kadiköy Belediyesinin söz konusu arsayi kamu hizmetinde kullanmak için talep ettigi hatirlatilarak ilana çikilan ihalenin iptali istendi.


NUHOGLU: MÜCADELE EDECEGIZ

Konuya iliskin açiklama yapan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu kamunun ihtiyaci varken kamuya ait yerlerin satisa çikarilmasi dogru degil. Biz yasal süreci baslatarak itiraz dilekçemizi gönderdik. Ihalenin iptal edilecegini umuyoruz. Eger ihale iptal edilmezse dava açacagiz. Halkin ihtiyaci olan arsalari babalarinin mali gibi satamazlar. O arsanin satilmasini engellemek için her türlü hukuksal mücadeleyi verecegiz” dedi.

Belediyenin itirazi kabul edilmezse toplam tahmini bedeli 5.811.000,00 TL olarak belirtilen Merdivenköy mahallesi 194 Pafta, 955 Ada,95 parsel sayili 894 metrekare arsanin açik ihale ile satisi 19 Nisan günü saat 14:00’de yapilacak.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/1-59218d22-5ded-4bba-978c-7381567a68a2.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-d6b92753-0f26-4bb2-90d5-fed38758b161.jpg