Home IconarrowHaberlerarrowKıbrıs'tan Kadıköy'e Yaz Okulu

Kıbrıs'tan Kadıköy'e Yaz Okulu

Kadiköy Belediyesi Tasarim Atölyesi Kadiköy (TAK) Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlik, Tasarim ve Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencileri ile yaz okulu düzenliyor.

GAÜ Mimarlik Tasarim ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akademisyenleri Doç. Dr. Hossein Sadri ve Doç. Dr. Senem Zeybekoglu’nun koordine ettigi yaz okulunda Istanbul’un farkli üniversitelerinden akademisyenlerin, meslek odalarindan, sivil toplumdan ve belediyeden uzmanlarin katilimiyla herkese açik çesitli söylesiler gerçeklestirecek.  TAK’ta gerçeklestirilecek yaz okulu 24 Haziran’da TAK Birim Sorumlusu Batur Seçilmis ve Kadiköy Belediyesi Mekansal Stratejik Plan Sorumlusu Nazim Akkoyunlu’nun sunumlariyla baslayacak. 24 Haziran - 26 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek egitimde Sehir ve Bölge Planlama bölümünden Prof. Dr. Murat Cemal Yalçintan, Mimarlik Fakültesinden Prof. Dr. Semra Aydinli, Prof. Dr. Murat Çetin, Doç. Dr. Ipek Akpinar, mimarlar Korhan Gümüs, Sinan Omacan, Eko harita’nin kurucularindan Alper Can Kiliç ve yönetmen Dervis Zaim gibi alaninda uzman isimler yer alacak. Atölye çalismalarinda Hasanpasa Mahallesindeki ekolojik ve sosyal sorunlarin çözümü için öneriler tartisilacak. Tartismalardan çikan sonuçlarin yaz okulunun bitimi olan 26 Temmuz tarihinde belediye ve halkla paylasilmasi planlaniyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/TAK (2)-447aaa9f-9c71-423f-830d-326cd76a130a.jpg