Home IconarrowHaberlerarrowKöy Enstitüleri 76 Yaşında

Köy Enstitüleri 76 Yaşında

KÖY ENSTITÜLERI 76 YASINDA

Kadiköy Belediyesi, Köy Enstitüleri’nin kurulusunun 76. yilini film gösterimi ve söylesilerle kutluyor.

Kadiköy Belediyesi Köy Enstitüleri'nin kurulusunun 76. Yildönümünü bir dizi etkinlikle kutlayacak. 15 Nisan'da baslayacak olan etkinlikler 20 Nisan'da sona erecek. Sergi, panel ve film gösterimleri Kadiköy Belediyesi Baris Manço Kültür Merkezi'nde, Söylesi etkinligi de Kadiköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçeklesecek.

Belgeleri ile Köy Enstitüleri Sergisi

Etkinlik kapsaminda Baris Manço Kültür Merkezi’nde “ Belgeleri ile Köy Enstitüleri Sergisi” açilacak. 16 Nisan saat 15:00’de açilacak sergide Köy Enstitülerine dair belgeler yer aliyor. Sergi 22 Nisan Cuma gününe kadar görülebilecek.

"Dünden Yarin’a Ögretmen Yetistirme Düzenimiz" Paneli

Baris Manço Kültür Merkezi’nde 17 Nisan Pazar Saat 17.00'de  ise Dünden Yarin’a Ögretmen Yetistirme Düzenimiz isimli bir panel gerçeklesecek. Panelde Rifat Okçabol ve Isa Esme ile  Osmanlida ögretmen yetistirme sistemi, Cumhuriyet döneminde arayislar, ögretmen okullari, Egitmen Kurslari ve Köy Enstitüleri ve  Ilkögretmen okullari, egitim enstitüleri, yüksek ögretmen okullari ve Gazi Egitim Enstitüsü  konulari konusulacak. Panelin yönlendiricisi ise Köy Enstitüsü Mezunu ögretmen Mehmet Sazak.

Baris Manço Kültür Merkezinde 3 gün sürecek film gösterimi

Kadiköy Belediyesi Baris Manço Kültür Merkezi'nde 18-19 ve 20 Nisan’da ise film gösterimleri olacak. 18 Nisan 2016 (14:00)  Yarim Kalan Mucize, 19 Nisan 2016 (14:00) Ülkeyi Kucaklayan Adam Tonguç

20 Nisan 2016 (14:00) Ham Meyveyi Kopardilar Dalindan, 18 Nisan'daki gösterim ve ardindan yapilacak sohbete Yönetmen Biket Ilhan da katilacak. 20 Nisan gösterimine ise  ODTÜ THBT adina Yener Aydin katilacak.

Caddebostan Kültür Merkezi'nde söylesi etkinligi

Köy Enstitüleri ile ilgili bir baska etkinlikte Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek.  16 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de gerçeklesecek “Topragin Çocuklari” adli etkinlikte konusmacilar, ünlü oyuncu ve yapimci Erkan Can ile yönetmen Ali Adnan Özgür olacak. Katilimin ücretsiz oldugu etkinlik, CKM B Salonu’nda yapilacak.