Home IconarrowHaberlerarrowKültür Sanat’ın Kalbi Kadıköy’de Atıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Kültür Sanat’ın Kalbi Kadıköy’de Atıyor

cover photo

KÜLTÜR SANAT’IN KALBI KADIKÖY’DE ATIYOR

Kültür Sanat’in baskenti Kadiköy, yaz boyunca sanati ve sanatseverleri bulusturacak etkinliklere ev sahipligi yapacak. Etkinliklerin ilki 1 – 15 Temmuz tarihleri arasinda Selamiçesme Özgürlük Parki’nda Çocuk Tiyatro Festivali ile basliyor. 

Kadiköy Belediyesi yaz boyunca açik havada sürecek kültür sanat etkinlikleriyle sanatçilari ve sanatseverleri bulusturuyor. Etkinlikler pandemi sürecinde zor zamanlar geçiren sanatçilara destek olmak ve evlerine kapanmak zorunda kalan, çok fazla sokak ve hayatla bulusamayanlara nefes aldirmak için sosyal mesafe kurallari gözetilerek hazirlandi. Kültür sanat bulusmalarinin odak noktasi olan Kadiköy’de etkinlik programlari 1 Temmuz’da Selamçesme Özgürlük Parki’nda Çocuk Tiyatro Festivali ile basliyor. Festival’de 15 çocuk oyunu daha çok sanatçinin, daha çok oyununu sergileyebilmesi için yapimi hizlica tamamlanan Tepe Sahne’de sergilenecek. Özgürlük Parki’ndaki Açik Hava Tiyatro Sahnesi ise pandemi sürecinde oyunlarini sahneleme firsati bulamayan özel tiyatrolarin oyunlarini seyircisiyle bulusturuyor olacak.

 

“ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA BULUSALIM”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, yaptigi açiklamada: “Kadiköy Belediyesi olarak Selamiçesme Özgürlük Parki’ni bu yaz da yine kültür sanata açiyoruz. Salgina ragmen hayata dönüyoruz ama tedbirleri de elden birakmiyoruz. Bu yüzden; koltuklarimiz 1 mavi 1 beyaz. Beyazlari bos birakiyoruz, mavilere oturarak sosyal mesafeyi koruyoruz. Sikintili günleri bir nebze olsun geride birakmak, çok özledigimiz tiyatrolarla yeniden bulusmak ve elbette sanatçi dostlarimiza destek olmak için Özgürlük Parki’nda bulusalim.” sözlerine yer verdi.

19. ÇOCUK TIYATRO FESTIVALI

Etkinliklerin ilki 1 Temmuz’da, Özgürlük Parki’nda düzenlenen Çocuk Tiyatro Festivali ile basliyor. Bu yil 19’uncusu düzenlenen ve 15 Temmuz’a kadar sürecek festival programinda toplam 15 çocuk oyunu hergün saat 21.00’de Tepe Sahne’de sergilenecek. Daha çok sanatçinin, daha çok oyununu sergileyebilmesi için Özgürlük Parki Tiyatro Sahnesi’ne ek olarak, kisa sürede yapimi tamamlanan Tepe Sahne 200 kisi kapasitesiyle festivalde perdelerini açacak. Festival açilisini Sariyer Sanat Tiyatrosu’nun sahneledigi Bremen Mizikacilari Ali Baba’nin Çiftliginde adli oyun yapacak. Çocuk oyunlarinin ücretsiz davetiyeleri Caddebostan Kültür Merkezi (CKM), Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (HKÇKM) ve Süreyya Operasi giselerinden 14.30 – 18.30 saatleri arasinda temin edilebilir. Kontenjanla sinirli oyunlarin programi Kadiköy Belediyesi’nin web sayfasinda ve sosyal medya hesaplarinda yer aliyor.

GENCO ERKAL’IN “SAHDAMARIM” OYUNU ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA PRÖMIYERINI YAPACAK

Pandemiden etkilenen ve zor süreçler geçiren sanat dünyasina destegini sunmaya, yaninda olmaya devam eden Kadiköy Belediyesi, simdi de Özgürlük Parki’nda yer alan iki sahneyi sanatçilarin kullanimina açti.  Her yil oldugu gibi bu yil da tüm teknik altyapisi tamamlanmis; isikçisindan, sesçisine ve güvenligine kadar her yönüyle hazirlanmis sahneler tiyatro gruplarinin kullanimina sunuluyor. Sanatçilarin talepleri dikkate alinarak, sembolik bir kira bedeli ile tahsis edilen sahneler 1 Temmuz – 1 Ekim 2021 tarihleri arasinda tiyatro oyunlarini seyircisiyle bulusturacak. Program kapsaminda, Genco Erkal’in usta sair Ahmed Arif’in ölümünün 30. yil dönümü nedeniyle hazirlayip, yönettigi ve oynadigi “Sahdamarim” adli müzikli gösteri 1 Temmuz’da saat 21.00’de, Özgürlük Parki Tiyatro Sahnesi’nde prömiyerini yapacak. Sanatçi Genco Erkal’in, Ahmed Arif’in siir, söylesi ve mektuplarindan yola çikarak sahneye tasidigi oyunda usta sairin siirlerinden bestelenen sarkilari Ercan ve Gökhan Çagiran kardesler yorumlayacak. 

Kadiköy Belediyesi’nin web sayfasinda yer alan tiyatro oyunlarinin biletleri, etkinlikte yer alan tiyatro gruplari tarafindan online bilet satis magazalarinda satisa açildi.

Çocuk Tiyatro Festivali Programi Için: https://bit.ly/3AcMSOn

Özgürlük Parki Tiyatro Sahnesi Programi Için: https://bit.ly/366HX3u

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Çocuk Tiyatro Festivali-a096e6ae-5f1a-492a-ba8b-eba554e33f0c.jpg