Home IconarrowHaberlerarrowKurbağalıdere İsyanı Meclis’e taşındı
Kadıköy Güncel

Haberler

Kurbağalıdere İsyanı Meclis’e taşındı

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’nde yaptigi konusmada ISKI’nin Kurbagalidere’deki çalismasini belirterek Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’nin konuya el atmasini istedi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi'nde gündem disi konusan Aykurt Nuhoglu Kurbagalidere islah çalismasinin teknik olarak yanlis basladigini bu nedenle de kanalizasyon sularinin denize aktigini söyledi.  “Su anda 7 bölgede yaptigimiz tahlillerde yüksek oranda koli basili var ve denize girmek ciddi sekilde tehlikeli.”

“KASITLI OLARAK YAPILMADIGINI DÜSÜNMEYE BASLADIK”

“Bu kirliligi yasamak zorunda degiliz” diyen Nuhoglu AK Parti’nin seçim döneminde yaptigi yatirimlarla övündügünü hatirlatarak 3,5 kilometrelik dere islah hattinin 3 yilda neden yapilmadigini sordu ve söyle devam etti: “AK Parti metro insaatlariyla, dev yatirimlarla övünüyordu ama, birkaç kilometrelik çok kisa hat, Kadiköy oldugundan dolayi bürokratlar tarafindan özellikle ihmal edilip, yapilmiyor. Kadiköy’de oldugu için çalismanin özellikle böyle birakildigini düsünmeye basladim.  Bu meclisin bu duruma el atmasi gerekiyor. Çok basit bir sorun. Çok yavas bir çalisma sürüyor. Geçen sene Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Kadir Topbas ile görüstüm ciddi sekilde ilgilenecegini söyledi. Genel sekreterle görüstüm sonra bir daha ilgilenmedi. Bu sekilde giderse emin olun bu çalisma seneye de bitmez. Dereden vazgeçtik, en azindan bu kanalizasyon sikintisindan kurtulalim. Kadiköylüler kasitli yapilmadigini düsünüyorlar.  Ben geçen sene böyle düsünmüyordum bu sene böyle düsünmeye basladim.”

Toplumdaki bu kutuplasmanin kaldirilmasi gerektiginin altini çizen Nuhoglu, IBB Meclisini göreve çagirarak “Hep birlikte bu sorunu çözelim” dedi.

Nuhoglu’nun ardindan söz alan AK Parti Grup Baskanvekili Abübekir Tasyürek ise çalismalarin çok yogun bir sekilde sürdügünü savunarak, “Özel aksayan bir sey varsa, AK Parti olarak ilgilenecegimizi söylüyorum. Bu sadece Kadiköy’ün degil, Istanbul’un sorunu. Insallah çalismalar hizlanir, baskanimiz da mutlu olur” dedi.

MUHTARLARDAN DILEKÇE

Kadiköy’ün muhtarlari da geçtigimiz hafta islah çalismalari yillardir bitmeyen ve kangren haline gelen Kurbagalidere sorunu için harekete geçmis, dilekçe vermisti.  Geçtigimiz hafta bir araya gelen 21 mahalle muhtari hazirladiklari ortak bir dilekçeyle Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskani Kadir Topbas’dan Kurbagalidere islah çalismalarinin en kisa zamanda tamamlanmasini istedi.

 IBB Baskani Kadir Topbas’a dilekçe vererek ‘’Dere islah çalismasinin hizla sonlandirilmasini ve Biyolojik Aritma için çalismalarin bir an önce baslamasini” talep etti.

TAHLIL SONUÇLARI ALARM VERIYOR

Kurbagalidere’den denize akan kanalizasyon sulari nedeniyle, Kadiköy sahilleri son yillardaki en büyük kirliligi yasiyor.  Kadiköy Belediyesinin düzenli olarak yaptirdigi tahlil sonuçlarina göre koli basili orani olmasi gereken seviyenin oldukça üzerinde.

Kadiköy’de 7 ayri yerden alinan örneklerden elde edilen sonuçlara göre alti bölgede denize girmek son derece tehlikeli.

Tahlil sonuçlarina göre sinir degeri azami 100 olmasi gereken E.Coli Sayimi  Caddebostan Plajinda 150,  Moda Deniz Kulübünde 190 , Fenerbahçe Burnunda 1.500, Kalamis Marina’da 2.200, Yogurtçu Parki Bitiminde ise 3,900

Tahlillerde özellikle Fenerbahçe Burnu, Kalamis Marina ve Yogurtçu Parki’nda  ayrica denizde hiç olmamasi gereken ve bagirsak enfeksiyonlarina neden olan diger bakteri gruplari da  (Fekal Streptokok)  tespit edildi.

ANALIZ SONUÇLARINI GÖRMEK IÇIN TIKLAYINIZ 10.07.2015

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_6105-ea96c150-3668-4556-9dca-e234d44421e4.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A2307-5f27bc58-8cd5-4d3d-a034-3ed5eb545663.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A2309-e000c016-669a-4a68-af30-7bd56fee25a3.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A2333-887b9954-aec8-4f03-978b-10ce0dbd88fc.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A2349-0b05b16f-856e-40f3-9ccd-785fd2e9648e.jpg