Home IconarrowHaberlerarrowKüresel Hedeflerden Yerel Stratejilere: Kadıköy Belediyesi Stratejik Planlama Sürecine Yeni Bir Soluk Getiriyor

Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri’nin yerellestirilmesi için üzerine düsen görevleri stratejik plan vasitasiyla gündeme alan Kadiköy Belediyesi, 5 yillik faaliyetlerinde atik yönetiminden esitsizliklerin azaltilmasina, iklim krizinden nitelikli egitime birçok alanda atilim yapmaya hazirlaniyor.  ‘Kadiköy nasil olmali?’ sorusuyla stratejik plan hazirliklarina baslayan Kadiköy Belediyesi, her kesimden yurttasin görüslerini sunabilecegi “Anlat Kadiköy” isimli dijital katilim platformunu olusturdu.

33 BASLIK ALTINDA ÖNERI SUNABILIRSINIZ
Kadiköy Belediyesi, nüfusu 50 binin üzerindeki tüm belediyelerin her bes yilda bir yapmak zorunda olduklari ve belediyelerin yol haritasi olarak tanimlanan Stratejik Plan hazirliklari için kollari sivadi. Belediye, 2020-2024 Stratejik Planini olusturmak için vatandaslarin, muhtarlarin, akademisyenlerin, STK’larin ve demokratik katilimin önemli bir ayagi olan Kadiköy Kent Konseyi’nin aktif katilimiyla Kadiköy’ün mevcut durumunu analiz edecek ve Kadiköy’ün gelecegi birlikte çizilecek. Kadiköy’e ait bilgilerin ve çesitli raporlarin yer aldigi platformda, Kadiköy’de yasayan, çalisan ya da sosyallesen herkesin fikir ve önerilerini yazabilecekleri bir danisma mekanizmasi da yer aliyor. Bu danisma mekanizmasi ile afet yönetiminden atik yönetimine, çocuk haklarindan toplumsal cinsiyet esitligine, iklim krizinden kent estetigine 33 farkli baslikta vatandaslarin degerlendirme ve önerileri toplaniyor. Siz de fikirlerinizi https://anlat.kadikoy.bel.tr/ adresine girerek paylasabilirsiniz.

MAHALLELER BIR ARAYA GELIYOR
Anlat Kadiköy Platformu sadece dijital bir veri ve öneri sistemine dayanmiyor. Bu verilerin disinda 29-30 Haziran tarihlerinde 21 mahalleyi kapsayan 10 bölge toplantisiyla da mahalle sakinleriyle bir araya gelinecek. Kent Konseyi’nin yapmakta oldugu mahalle STK toplantilarinin hemen ardindan baslayacak bu toplantilarin raporlari da stratejik plan çalistaylarinin önemli bir girdisi olacak. Anlat Kadiköy platformu ve mahalle toplantilarindan gelen verilerin disinda, alaninda uzman isimlerin yer aldigi odak grup toplantilarinda da çesitli konular derinlemesine ele alinacak. Toplumsal esitlik, kent estetigi ve planlamasi, gida güvenligi ve kooperatiflesme gibi alanlarda yapilacak olan odak gruplara, akademisyenler, STK’lar ve insiyatifler katilacak. Ayrica tüm bu süreç boyunca paydas olan muhtarlar, akademisyenler, STK temsilcileri, Kent Konseyi ve mahalleliler, stratejik planin karar çalistaylarinda da yer alarak katilimci sürecin her asamasinda yer almis olacak.

5 YIL BOYUNCA KILAVUZ OLARAK KULLANILACAK
Stratejik plan çalismalarini mümkün olan en genis katilim düzeyiyle geçirecek olan Kadiköy Belediyesi, hazirlayacagi plani Ekim 2019 belediye meclisinde gündemlestirecek ve onaylanan plani 2020-2024 faaliyet döneminin basvuru kilavuzu olarak rehber edinecek. Gerek duyulmasi halinde ise 2 yil ardindan planda güncelleme yapilabilecek.

STRATEJIK PLAN NEDIR?
Stratejik plan; kamu kurumlarinin orta ve uzun vadeli amaçlarini, temel ilke ve politikalarini, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulasmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dagilimlarini içeren plan seklinde tanimlaniyor. Bu plan ile özetle, neredeyiz, nereye ulasmak istiyoruz, gitmek istenilen yere nasil ulasabiliriz, basarimizi nasil takip eder ve degerlendiririz gibi dört temel soruya cevap araniyor.

STRATEJIK PLAN MAHALLE TOPLANTILARI

Caferaga - Osmanaga