Home IconarrowHaberlerarrowKuşdili Çayırı Avm Olmayacak
Kadıköy Güncel

Haberler

Kuşdili Çayırı Avm Olmayacak

cover photo

Kusdili Çayiri’nda AVM ve katli otopark yapilmak istenmesine iliskin Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) tarafindan hazirlanan plan, Istanbul 2. Idare Mahkemesi karari ile iptal edildi.

2013 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) tarafindan hazirlanan, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca da onaylanan Kadiköy’de bulunan Kusdili Çayiri’nda AVM ve katli otopark yapilmasina iliskin planin iptali için Kadiköy Belediyesi itiraz etmis ve planin iptali için Istanbul 1. Idare Mahkemesi’nde dava açmisti.

“KAMU YARARI YOK” KARARI

Bilirkisi raporlarini inceleyen Istanbul 1. Idare Mahkemesi, Kadiköy Belediyesi’nin yaptigi itirazlari karara bagladi. Mahkeme, koruma ilkelerinin geçerli oldugu bölgenin yapilasmaya açilmasi yerine çayir özelliginin korunarak yesil alan olarak muhafaza edilmesi gerektigini belirtti. Mahkeme ayrica; Kusdili Çayiri için hazirlanan planin nüfus yogunlugu, ulasim, çevresel etkiler ve yapilasma yönünden olumsuzluk içerdigini, planlama esaslarinin kamu yararina uygun olmadigi görüslerine yer vererek, plani iptal etti.

Konuya iliskin degerlendirme yapan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu sunlari söyledi: ''Mahkemenin böyle bir karar vermesi oldukça sevindirici. Kadiköy’ün hatta Istanbul’un AVM’lere degil soluk alacak alanlara ihtiyaci var. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan yapilan son ölçümlerde Kadiköy’ün havasi “hassas” düzeyde. Yani bir anlamda alarm veriyor. Yüksek binalar, alisveris merkezi kentleri gelistirmiyor aksine boguyor. Kentlerin yesil alanlara ihtiyaci var. Kadiköylüler ise bu konuda oldukça hassas ve yesil alanlarina sahip çikiyor. Kusdili Çayiri içinde ciddi anlamda mücadele verdiler. Bu yüzden sadece Kadiköy Belediyesi degil tüm Kadiköylüler kazandi. Bundan sonra sirada Kusdili Çayirinin gerçekten yesil alan olmasi için gerekli çalismalarin yapilmasidir. Biz Kadiköy Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen bütün destegi vermeye haziriz.” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/BLD_0023-31e2c66f-1890-4f65-90aa-ece6c212e368.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_2875-00e33b71-488f-42e1-af3f-43c7ffc59c12.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9290-9ea3007a-5518-4011-9b3e-68a627904eb6.jpg