Home IconarrowHaberlerarrowNuhoğlu: Bizim işimiz sadece plan onaylamak değil
Kadıköy Güncel

Haberler

Nuhoğlu: Bizim işimiz sadece plan onaylamak değil

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Istanbul Büyük Sehir Meclisi’nin 138 maddeden olusan Ekim ayi gündemini elestirerek meclis üyelerini sorumluluk almaya çagirdi. Meclis gündem maddelerinin tamaminin imar ve plan degisiklikleri hakkinda olmasini elestiren Nuhoglu “Buralar siyasal meclislerdir sadece imar planlari degisikligi yapmak için burada bulunmuyoruz. 15 milyonu ilgilendiren tüm konulardaki düzenlemelere bakmaliyiz.” dedi.

Geçtigimiz Cuma günü Kadiköy’de kamyon çarpmasi sonucu hayatini kaybeden üniversite ögrencisi Özge Kandemir ile ilgili üzüntülerini belirten Nuhoglu sunlari söyledi: Gündüz saat 14.00'de bir kamyonun neden ara sokaklarda oldugunu sorgulamamiz lazim. Insaatlardan dolayi zaten bir sürü kamyon var. Lojistik dahil bütün hizmetlerin gece ve sabah insanlarin sokakta olmadigi saatte olmasi gerekiyor. Bununla ilgili bir çözüm üretilmesi gerekiyor.”

“PROJE OKUL UYGULAMASINI ANLAMAK MÜMKÜN DEGIL”

Semdinli’de hayatini kaybeden 10 asker ve 8 köylünün ailelerine bas sagligi dileyen Nuhoglu Türkiye’nin bir siddet sarmali içinde oldugunu belirterek söyle devam etti: “Eylül ayi içerisinde 79 güvenlik görevlimiz sehit oldu. Geçen sene bu gün Ankara’da 10 Ekim'de 102 yurttasimiz hayatini kaybetti. Siddetle terörün tehdit ettigi bir ülke olarak devam ediyoruz.” Ülkede yasanan siddete önlem almak yerine basin özgürlügüne yönelik baskilar oldugunu belirten Nuhoglu, aralarinda Hüseyin Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi, Kadiköy Anadolu Lisesi gibi liselerin de oldugu 155 okulun “proje okulu” haline getirilmesini anlamanin mümkün olmadigini söyledi.

Kadiköy Anadolu Lisesinde görevli 71 ögretmenin proje okulu oldugu için baska okullarda görevlendirilmesine tepki gösteren Aykurt Nuhoglu sunlari söyledi "Kadiköy Anadolu Lisesi'nde 71 tane ögretmen proje okullari diye farkli okullara nakledildi. Bu proje okullari nedir anlamis degilim. Egitimde sürekli bir degisiklik oluyor 4+4+4 ile beraber basladi simdi bu proje okullari devreye girdi. 15 Temmuz darbe girisiminde gördük ki egitimin laikligin ne kadar önemli oldugunu din ve devlet islerinin ayrilmasi gerektigini bir fiil anlamimiza ragmen Kadiköy Anadolu Lisesi, Istanbul Erkek Lisesi, Kabatas Erkek Lisesi, Cagaloglu Anadolu Lisesi gibi Türkiye'de gelecegine saygin devlet kadrolari yetistiren okullarla oynamanin ne kadar tehlikeli oldugunu görmeliyiz”

Istanbul Büyük Sehir Meclisi’nin Türkiye’nin ikinci büyük meclisi oldugunu hatirlatan Nuhoglu; "Bizler bu mecliste 15 milyonun hepsinin ihtiyaçlarini ve yasadigi zorluklari burada konusmak zorundayiz. Bu bizim görevimiz. Yoksa sadece plan degisikligi tartisip Istanbul'da otel, alisveris merkezi ile arazileri imara açarsak insanlara büyük kötülük yapmis oluruz” diyerek meclis üyelerini Istanbul’un egitim ve sosyal sorunlari ile ilgili sorumluluk almaya davet etti.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/KH5B2793-65af2d86-8387-4cb0-be54-70e4859bf275.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/KH5B2779-94b6ed61-dfb2-4263-b9d1-74bfc692cb73.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/KH5B2767-0d3a910c-934c-4d4a-bfdb-9184021349d4.jpg