Home IconarrowHaberlerarrowOtel İnşaatına Belediyeden İtiraz
Kadıköy Güncel

Haberler

Otel İnşaatına Belediyeden İtiraz

cover photo

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu , Kurbagalidere kenarina otel yapilmasi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan hazirlanan plana itiraz edeceklerini açikladi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Kadiköy eski Sali Pazari olarak bilinen, Kurbagalidere ile Fenerbahçe Stadyumu arasindaki alanda bulunan 3 bin metrekarelik alana 12 katli otel yapilmasi için gerekli imar plani degisikligini onayladi. Imar plani, itirazlar için 26 Temmuz’a kadar 1 ay süreyle askida kalacak.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu Çevre ve sehircilik Bakanligi tarafindan yapilan imar degisikligine itiraz edeceklerini açikladi.

Kurbagalidere islahinin hala tamamlanmadigini hatirlatan Nuhoglu, “Türkiye’de bunca önemli sorunlar varken Çevre Bakanligi’nin Kadiköy’de Kurbagalidere kenarinda bir otele imar vermesini dogru bulmuyoruz. Yillardir islah edilmeyen Kurbagalidere kenarina otel yapilmasi için imar planini degistirmeyi anlamak mümkün degil.” 

Çevre ve Sehircilik Bakanliginin bir ilçedeki imar planina müdahalesinin dogru olmadiginin altini çizen Nuhoglu söyle devam etti; “3194 Sayili Imar Kanunu’nun 9. Maddesi’nde Bakanlik gerekli görülen hallerde, kamu yapilari ile ilgili imar plani ve degisikliklerinin, umumi hayata müessir afetler dolayisiyla veya toplu konut uygulamasi veya Gecekondu Kanununun uygulanmasi amaciyla yapilmasi gereken planlarin ve plan degisikliklerinin, birden fazla belediyeyi ilgilendiren metropoliten imar planlarinin veya içerisinden veya civarindan demiryolu veya karayolu geçen, hava meydani bulunan veya havayolu veya denizyolu baglantisi bulunan yerlerdeki imar ve yerlesme planlarinin tamamini veya bir kismini, ilgili belediyelere veya diger idarelere bu yolda bilgi vererek ve gerektiginde isbirligi saglayarak yapmaya, yaptirmaya, degistirmeye ve re'sen onaylamaya yetkilidir” deniyor. Simdi soruyorum Kurbagalidere kenarina 12 katli otel insaati plani için hangi “zorunlu” kosullar yasaniyor? Dere kenarina otel yaparak afetten mi korunacaksiniz? Çevre Bakanligi parsel bazinda imar mi verir? Otel yaparak nasil bir kamu yarari saglayacaksiniz? Sahsa göre hukuk islemez. Kamu yarari hesaba katmadan sadece ticaret odakli planlar yapiliyor. Bu tür özel uygulamalar Ortada yillardir islah edilemeyen bir dere ve ticaret alani yapilmasi için imar plani degisikligi yapan bir bakanlik var. Kadiköylülerin otele ihtiyaci yok ve o alanda otel yapilmasi da dogru degil. Kadiköylüler otel degil bir an önce derenin islah edilmesini istiyor. Bakanlik tarafindan degistirilen planlari inceliyoruz. Gerekli itirazlari yapacagiz” dedi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_4827-24ad997b-0f0b-43f9-8076-0c203c68ceb9.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_0104-3d5bd031-7a89-4e04-9b5d-a61800edcf6a.jpg