Home IconarrowHaberlerarrowPandemide Sanata Nefes: ‘Sanat Parkta’ Kadıköy’de Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Pandemide Sanata Nefes: ‘Sanat Parkta’ Kadıköy’de Başladı

cover photo

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren sanat dünyasina destek olabilmek amaciyla Kadiköy Özgürlük Parki Amfi Tiyatro’da baslayan “Sanat Parkta” etkinlikleri, usta sanatçi Genco Erkal’in “Yasamaya Dair” oyunu ile basladi. Sosyal mesafe kurallarina göre yeniden düzenlenen Özgürlük Parki Amfi Tiyatro’daki etkinliklerde, 27 Eylül’e kadar 32 tiyatro oyunu ve 21 konser yer alacak. Ücretli olarak düzenlenecek etkinliklerin gelirleri sanatçi ve festivale katkilan ekiplere birakilacak.

SOSYAL VE MESAFELI SANAT NAZIM HIKMET ILE BASLADI

‘Sosyal ve mesafeli festival’ slogani ile düzenlenen ‘Sanat Parkta’ etkinligi açilisini, Genco Erkal ile Tülay Günal’in sahne aldigi, Nâzim Hikmet uyarlamasi olan “Yasamaya Dair” oyunuyla yapti. Izleyicilerin maskeleri ile mesafeli olarak oturdugu oyun sonrasinda sanatçilar uzun süre ayakta alkislandi. Festival için, amfi tiyatro kapasitesi yüzde 60 oraninda düsürülerek sosyal mesafe kurallarina uygun yeniden düzenlendi. Izleyiciler 2 beyaz 1 mavi olarak düzenlenen koltuklardan sadece mavi renkli olanlarina oturdu. Izleyiciler alana girerken ve etkinlik sirasinda maske takti. Etkinlik öncesinde festival alani dezenfekte edildi, etkinlik alani girislerine dezenfektanlar yerlestirildi.

“NE SANATTAN NE DE SANATÇININ YANINDA OLMAKTAN VAZGEÇMEDIK”

‘Sanat Parkta’ etkinliginin açilisinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Yasadigimiz zor günler nedeniyle özel bir etkinlik yapmak istedik. Istedik ki sizler evlerinizden güvenle çikin ve sanatçi dostlarimiz da alkislarinizdan mahrum kalmasin. Buraya gelmek için aldiginiz biletler her zamankinden daha degerli, çünkü festivalin bütün gelirleri sanatçi dostlarimiza kalacak. Bu sefer bir oyuna bilet alirken, dayanismaya da destek oldunuz. Burada aldigimiz bütün tedbirler sizlerin daha güvenli zaman geçirmeniz için. Zor zamanlardan geçiyoruz, ama ne sanattan ne de sanatçinin yaninda olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyecegiz.” diye konustu.

27 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

27 Eylül’e kadar sürecek festival kapsaminda Onur Saylak (Evlat) , Mert Firat (Joseph K), Füsun Demirel (Sisman Güzeldir), Levent Üzümcü (Aziz Nesin Kabare), Rutkay Aziz (Güneyli Bayan), Çaglar Çorumlu (Übü Hep Übü), Serkan Keskin (Cimri), Berna Laçin (Hayal Saticisi) gibi basarili oyuncularin tiyatro oyunlari sahnelenirken, Mogollar, Ahmet Aslan, Feryal Öney, Erdal Erzincan, Eda Baba, Aylin Aslim, Mazlum Çimen, Baba Zula, Melek Mosso, Ozbi&Gülce Duru, REDD, Simge Pinar, Imer Demirer, Lara Dilara, Sibel Köse, Sakali Akustik gibi birçok ses sanatçisi ve grup, izleyiciyle bulusacak.

BILETLER INTERNET ÜZERINDEN ALINABILIR

Pandemide bir yandan sanatseverlere nefes aldirmak, bir yandan da sanat emekçilerine destek olmayi hedefleyen etkinlikler ücretli gerçeklestirilecek. Tüm etkinlikler 25 TL sabit bilet fiyatiyla internetten satisa sunulacak ve elde edilen tüm gelir sanatçi ve festivale katilan ekiplere verilecek. Haftalik olarak satisa sunulacak biletler https://www.mobilet.com/bucket-event/kadikoy-belediyesi-sanat-parkta-5214 adresinden alinabilir.

 

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1-8b4398e3-82ea-4a08-b1d3-b26dee682393.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/2-82f5a75c-b9fa-4547-835e-513bf720fa57.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/3-cc5f9107-e093-4e5a-8e77-cd09de8c859c.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-3ac841d4-803d-4c08-9994-3cc4fa5b7913.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-e679ee82-d926-4c8e-b0a1-a98021f9153f.jpg