Home IconarrowHaberlerarrowPaylaşım ve Dayanışma bir 'Dolap'ta Buluştu
Kadıköy Güncel

Haberler

Paylaşım ve Dayanışma bir 'Dolap'ta Buluştu

cover photo

Kadiköy Belediyesi esyalarini paylasmak isteyenleri bir dolapta bulusturdu…  Feneryolu Mahallesi’ne konan “Paylasim Dolaplari” sayesinde artik kullanilmayan esyalar yeni sahiplerine ulasiyor.

Kadiköy Belediyesi tarafindan tasarlanip Feneryolu mahallesine konulan "Paylasim Dolabi"na mahalleli paylasmak istedigi temiz bir sekilde getirip koyuyor. Kitap, oyuncak, giysi, ayakkabi gibi bölümlerin oldugu ”Paylasim Dolabi”ndan kim neye gereksinimi varsa seçip begendigini aliyor. Örnegin oyuncak isteyen bir çocuk bu dolaplardan istedigi bir oyuncagi seçip alabiliyor.  Isterse tamamen sahipleniyor isterse bir süre oynadiktan sonra yine temiz ve kullanilabilir bir sekilde dolaba koyarak baska bir çocugun ayni oyuncaga sahip olmasini saglayabiliyor.

Memnun kalanlarin sayisi oldukça fazla…

Dayanisma ve paylasim kültürünü gelistirdigini düsünen mahalleli ise uygulamadan oldukça memnun.  Feneryolu Mahallesi esnafi Ali Taner Göbekogullari yaklasik 2 aydir kullanimda olan Paylasim Dolabi' ile ilgili sunlari söyledi. " Sürekli insanlar gelip paylasim dolabina esyalari koyuyorlar. Daha çok çocuk kiyafetleri ve oyuncak getiriyorlar. Bunlarin disinda ayakkabi, kiyafet, palto, pantolon kitap getiriyorlar. Giydiklerinin fazlasini buraya birakiyorlar. Ihtiyaç sahipleri Paylasim dolabindan çok memnunlar. 60 torbaya yakin dagitim yapildi. Ihtiyaç sahipleri dolaplarin sayisinin arttirilmasini istiyorlar diger mahallelere de konulmasini istiyorlar. Ihtiyaç sahipleri çok memnun kaliyor, sayilari da oldukça fazla. Her gün kontrol edenler bile var".

Kadiköy Belediyesi, Feneryolu Mahallesi esnafina alanda ne yapilmasini talep ettiklerini sordu diyerek sözlerine devam eden Göbekogullari; Kadiköy Belediyesi'nden çalisanlar geldi. Esnafa sordular ne yapilabilir diye bizlerde esyalarin konabilecegi bir dolap talep ettik. Ihtiyaç sahipleri kullanabilsin diye ayrica çevre düzenlemesi yaptiklar. Ve çok güzel bir çalisma oldu" dedi.

Kadiköy Belediyesi yetkilileri talep halinde Paylasim Dolaplari’nin sayisinin arttirilabilecegini belirtti.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A9886-51110dfd-50cc-47db-baaf-45f70c238f30.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A9857-a9999778-29e7-4162-a13e-b2b6aed3dc62.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/VS9A9872-b0dbe806-afed-412b-a2b5-df7e048e50f9.jpg