Home IconarrowHaberlerarrow"Potlaç" Kadın Emeği Pazarı Moda'da Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

"Potlaç" Kadın Emeği Pazarı Moda'da Başlıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin kadinlar arasindaki dayanisma ve üretim agini güçlendirmek üzere kurdugu kadin emegi pazari ‘Potlaç’ Moda’da açiliyor. Kadinlarin el emeklerini sergileyecekleri stantlarin yani sira LBTI ve sivil toplum kurulusunun da stantlarinin yer alacagi Moda açik hava stantlarinda takidan örgüye, seramikten ahsaba kadar birbirinden farkli ürünlere ulasmak mümkün.

DÖNÜSÜMLÜ OLARAK 80 TEZGAH KURULACAK

Potlaç projesi kapsaminda kadinlarin birbirileriyle dayanisarak ürettikleri ürünler, Moda’da kurulan stantlarda 25 Mayis’tan itibaren her cuma, cumartesi ve pazar günü 11:00-22:00 saatleri arasinda Moda Aile Çay Bahçesi’nin arka tarafinda alici bulacak. Kadin, LBTI ve kadin örgütlerinin omuz omuza ürünlerini sergileyecekleri Moda’da taki, örgü, tig, dikis, keçe, süsleme, boyama, çanta yapimi, bez bebek, oyuncak, kanaviçe, seramik, tahta isleri, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli ürünler görücüye çikacak. Her hafta açilacak 39 stant dönüsümlü olarak yaklasik 80 kadin ve kadin örgütü tarafindan kullanilacak. Potlaç Moda Satis Alani Kasim ayina kadar açik olacak.     

KADIN ÖRGÜTLERI DE MODA’DA

Potlaç Moda Satis Alani bireylerin ürünlerini sergiledikleri bir yerden ziyade, kadinlarin birlikte hareket ettikleri, ürettikleri bir dayanisma aginin parçasi. LBTI bireylerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin de kendilerine alan bulabildikleri Moda’daki stantlarda KADAV – Kadinlarla Dayanisma Vakfi, Sardunya El Emegini Degerlendirme Dernegi, Mor Çati, Mor Dayanisma, Cinsel Siddetle Mücadele Dernegi, Spod, FeminAmfi, Yogurtçu Kadin Forumu, Baris Için Kadin Girisimi, Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu, Sinir Tanimayan Kadinlar, Kampus Cadilari, Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi, Göçmen Kadinlar, Kader Kismet Atölyesi, Yeryüzü Kadinlari Dernek Girisimi, Istanbul Feminist Kolektif, Halkevci Kadinlar, Genç Hayat Vakfi, Hanimgiller gibi çok sayida sivil toplum kurulusu yer alacak.

850 KADIN ÜRETIYOR

Kadiköy Belediyesi’nin organize ettigi kadin emegi pazari ‘Potlaç’in adi, Kizilderililerin degis-tokus bayramlarindan geliyor. Potlaç tek basina degil kolektif olma, rekabet degil dayanisma, üretmekten ve alisveristen ögrenme, birbirini tanima ve birbiriyle baglar kurmayi hedefliyor. Kadiköy Belediyesi, 2015 yilinda Kadiköylü kadinlara/LBTI’lere ve kadin/LBTI örgütlerinin katilimiyla gerçeklestirdigi Kadiköy Kadin Forumu ve Yerel Esitlik Çalistayi sonucunda gelen talepler dogrultusunda “Kadiköylü kadinlar için gelir yaratilmasi” hedefi belirledi. Bu hedefi gerçeklestirebilmek amaciyla Potlaç projesi baslatildi. Su anda Potlaç aginda 850 kadin bulunuyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Potlaç Moda (1)-b9ab219e-a8fa-428b-8e10-17a7b7be4485.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Potlaç Moda (2)-7ee8dd81-a7ed-4b9d-966e-b83cc26489c0.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Potlaç Moda (3)-28adc2ec-8247-42fe-9225-fd8848f3e47d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Potlaç Moda (6)-72d3fa4e-dde9-4eee-88f6-430224174657.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Potlaç Moda (4)-adc9a35a-7fc4-440a-a829-810ebd36a4ab.jpg