Home IconarrowHaberlerarrowSaklı Hikâyeleri ve Resimleriyle Kadıköy Sokakları Kitabı Çıktı
Kadıköy Güncel

Haberler

Saklı Hikâyeleri ve Resimleriyle Kadıköy Sokakları Kitabı Çıktı

cover photo

Yazar Dr. Müfid Ekdal’in “Sakli Hikayeleri ve Resimleriyle Kadiköy Sokaklari” kitabi, prestij baskisiyla Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari’ndan çikti. Kitap, belediyenin Müfid Ekdal anisina 4 Temmuz Pazartesi saat 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenleyecegi anma programinda okurlariyla bulusacak.

Dogma büyüme Kadiköylü olan Müfid Ekdal, Kadiköylülerin doktoru olmasinin yani sira Kadiköy’ün tarihini anlatan kitaplariyla da taniniyor. 11 Temmuz 2014’te hayata gözlerini yuman Dr. Müfid Ekdal’in kaleme aldigi “Sakli Hikayeleri ve Resimleriyle Kadiköy Sokaklari” Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlarindan çikti. Kadiköy Belediyesi, yazarin ölümünün 9’uncu yil dönümünde bir anma programi düzenliyor. Program 4 Agustos Pazartesi saat 16.00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek.

“KADIKÖY’ÜN HEREDOT’U”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Dr. Müfid Ekdal’in bütün kitaplarini Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari bünyesine aldiklarini duyurdu ve “Kadiköy’ün Heredot’u olarak adlandirilan, Dr. Müfid Ekdal’in kaleme aldigi “Kadiköy Sokaklari” kitabi hedefledigimiz çizginin ilk kitaplarindan biri. Tam bir Kadiköy asigi olan Dr. Müfid Ekdal’in bütün kitaplari, artik Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari çatisi altinda yayimlanacak. Göreve geldigimiz günden itibaren, Kadiköy’ün degerlerine sahip çikip, yenilerini ekleyecegimiz sözünü vermistik. Dr. Müfid Ekdal’in bütün eserlerini; Kadiköy’ün, Kadiköylünün kendi yayinevinde bir araya getirerek, hem verdigimiz sözü tutmanin hakli gururunu hem de bir Kadiköy asigina olan gönül borcumuzu ödemenin mutlulugu içindeyiz.

DR. MÜFID EKDAL KIMDIR?

1918 yilinda Istanbul’da dogan Ekdal, Kiziltoprak Altinci Ilkokulu’nu bitirdikten sonra Kadiköy Orta Mektebi’nde ve Haydarpasa Lisesi’nde egitimini tamamladi. 1942 yilinda Istanbul Tip Fakültesi’nden diploma aldi. Askerlik görevine dek Haydarpasa Numune Hastanesi’nde çalisti. Terhis olduktan sonra 1945 yilinin basinda Doktor Rasim Onat’in yanina asistan olarak girdi. 1950’de dahiliye uzmani oldu. 1951 yilinda ayni klinige sef muavini olarak atandi. 1963 ve 1965 yillarinda kardiyoloji ihtisas için Ingiltere’ye gitti ve bu dalda uzman oldu. 1967 yilinda ikinci dahiliye servisine sef oldu. 1979 yilinda Haydarpasa Numune Hastanesi’ne bashekim olarak atandi ve bir buçuk yil bu görevi yürüttü. 1983’te emekli oldu.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1656573604_kadikoysokaklari_convert(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1656573598_ckm_MufidEkdal_sablon_22_eposta300.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1656573606_Kad__k__y_Belediye_Ba__kan_____erdil_Dara_Odaba____.jpeghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1656573606_M__fid_Ekdal__2_.jpeg