Home IconarrowHaberlerarrowSanatçılarla Sanatseverleri Buluşturan Kalamış Yaz Festivali Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Sanatçılarla Sanatseverleri Buluşturan Kalamış Yaz Festivali Başladı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin düzenledigi Kalamis Yaz Festivali, Kalamis Atatürk parkinda basladi. 33 konser, 17 film ve spor etkinliklerinin yer aldigi festival 30 Agustos’a kadar devam edecek. Festival 3 Temmuz’da canli orkestra müzigi esliginde Charlie Chaplin’in “Sehir Isiklari” filmiyle açilisini yapti.

Kent içi hareketliligin ve kültür sanat bulusmalarinin odak noktasi olan Kadiköy’de, pandemi nedeniyle ara verilen açik hava bulusmalari, Kadiköy’ün farkli noktalarinda baslayan etkinliklerle yeni normale uygun olarak kaldigi yerden devam ediyor. Etkinlikler pandemi sürecinde zor zamanlar geçiren sanatçilara destek olmak ve bu süreci evlerinde geçirmek zorunda kalan herkese moral olmak için Kadiköy Belediyesi tarafindan hazirlandi. Kalamis Atatürk Parki’nda 30 Agustos’a kadar sürecek festivalde 33 konser, 17 film gösterimi ve spor etkinliklerinden olusan zengin bir içerik yer aliyor. Festivalin açilisi canli orkestra esliginde Charlie Chaplin’in 1931 yapimi Sehir Isiklari (City Lights) filmiyle basladi. Chaplin’e ait film müzigini Kerem Esemen sefliginde Istanbul Film Müzikleri Orkestrasi yorumladi. Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi’nin ev sahipliginde yapilan festival açilis programina Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, oyuncu Metin Akpinar, farkli alanlardan pek çok sanatçi ve sanatseverler katildi.

 “Sanatçilarimiz alkisa, bizler sanata doyacagiz”

Festivalin açilis konusmasini yapan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi: “Hepimize bir moral olsun, insani insan eden degerlerimiz yasasin, birbirimize eski heyecanlarimizla sarilalim diye basladigimiz Kalamis Yaz Festivali iki ay sürecek ve iki ay süresince 50 etkinlik ve spor aktivitesiyle karsinizda olacagiz. Kalamis’la es zamanli olarak, Selamiçesme Özgürlük Parki’nda da kültür sanat etkinliklerimiz sürüyor. Birbirinden kiymetli sanatçilarimiz alkisa, bizler sanata, eglenceye doyacagiz. Biliyoruz, iyi olacagiz.” dedi.

“Kalamis sahili halkindir, baskasinin degil”

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, Kalamis Atatürk Parki’nda düzenlenen festivalin açilis konusmasinda Kalamis Yat Limani’nin özellestirilmesine iliskin de konustu.  “Özellestirme Idaresi Kalamis Yat Limani Özellestirme ihalesine hazirlaniyor. Bu sadece bir marina özellestirmesi degil. Yapilmak istenen, tüm sahili kapsayan, binlerce metrekarelik insaat alani ile burayi park, sahil vasfindan çikaracak bir betonlastirma projesi. Biz de Kadiköy Belediyesi olarak, ilk günden itibaren bu ihalenin iptal edilmesini, edilmiyorsa da Kadiköylüler adina, Kadiköy Belediyesi’ne devredilmesini istiyoruz, devretmiyorsaniz da ihaleye gireriz dedik. Bu sefer de bizi ihale disinda birakmanin pesine düstüler. En nihayetinde bu bir süreç. Yasayip görecegiz ama biz Kadiköy Belediyesi olarak kamunun faydasina olmayan hiçbir projeye onay vermeyecegiz. Ve biz bugün diyoruz ki, Kalamis sahili halkindir, baskasinin degil.” seklinde konustu.

8 Temmuz 2021 Persembe Muammer Ketencoglu & Balkan Yolculugu

Festivalin müzik etabinin açilisi Muammer Ketencioglu & Balkan Yolculugu'nun 8 Temmuz Persembe, saat 21.00'de verecegi konserler gerçeklesecek. (Bilgi: Piyanist Gülsin Onay’in 6 Temmuz Sali, saat 21.00’de verecegi konser hava muhalefeti nedeniyle 2 Agustos'a ertelenmistir.) Spor etabinda ise her pazartesi saat 18.00 - 20.30 arasi zumba, fitness, spinning programlari yer aliyor. Kadiköy Belediyesi web sayfasindan ve sosyal medya hesaplarindan duyurulan etkinliklerin biletlerine, sosyal mesafe düzenini saglamak için sembolik olarak belirlenen 1 TL üzerinden Mobilet'ten satisa sunulan biletlerle katilim saglamak mümkün. Ayrica Kadiköy Destek Kampanyasi kapsaminda, dayanismanin bir parçasi olmak isteyenler yardim paketi veya sokak hayvanlarina mama paketi satin alarak da festivale katilim saglayabilir.  

Program için: https://www.kadikoy.bel.tr/genel/kalamis-yaz-festivali-temmuz-ayi-programi

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1223-adafa92d-1eb0-471e-adb9-7384a587ba3e.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_1381-b4828ec2-14b0-4c24-8f4c-71f53be6ce88.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_7762-67152e67-434a-4f89-a669-298cdf688bde.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_7882-d9153efc-47bc-4f3b-9d68-52b6d3196037.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_7918-f9038ef2-7009-41f1-a6eb-2a911ee63826.jpg