Home IconarrowHaberlerarrowSanatseverlere Müjde: Kalamış Yaz Festivali Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Sanatseverlere Müjde: Kalamış Yaz Festivali Başlıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil ikincisini düzenledigi Kalamis Yaz Festivali izleyicisiyle bulusmaya hazir. Festival 1 Temmuz’da müzisyen Nazan Öncel konseri ile Kalamis Atatürk Parki’nda açilisini yapacak.

Kadiköy Belediyesi’nin geçtigimiz yil ilkini düzenledigi ve sanatseverlerin yogun ilgi gösterdigi Kalamis Yaz Festivali bu yil da film gösterimleri ve konserlerle dolu programiyla izleyicisiyle bulusuyor. Kent içi hareketliligin ve kültür sanat bulusmalarinin odak noktasi olan Kadiköy’de 51 gün boyunca sürecek festivalde 34 konser, 17 film gösterimi yer aliyor. Büyüleyici atmosferiyle izleyicisini karsilayacak festival 1 Temmuz–30 Agustos tarihleri arasinda saat 21.00’de Kalamis Atatürk Parki’nda gerçeklesecek.

Festival 1 Temmuz saat 21.00’de Türk Pop Müzigi’nin usta isimlerinden Nazan Öncel’in sahnesiyle konser programinin açilisini yapacak. Festivalin film programi ise 3 Temmuz saat 22.00’de Charlie Chaplin’in “Sirk” filmi ile baslayacak. Chaplin’in 1928 yapimi filmine Sef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Flarmoni Orkestrasi canli orkestra müzigi ile eslik edecek. 

BASKAN ODABASI’NDAN DAVET

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi festivale herkesi davet ederek sunlari söyledi: “Kalamis Yaz Festivali boyunca konser ve film gösterimlerinin yani sira düzenlenecek çesitli spor aktivitelerine de katilabilecek hep birlikte açik havada maç izlemenin tadini çikartabilecegiz. 30 Agustos Zafer Bayrami’na kadar iki ay boyunca toplam 34 konser ve 17 film sanatseverlerle bulusacak. Herkesi yaz mevsiminin ve Kalamis Yaz Festivali’nin tadini çikartmaya Kalamis Atatürk Parki’na bekliyoruz.” dedi.

GÖRKEMLI SAHNEDE DUAYEN SANATÇILAR

Festivalin +1’in katkilariyla düzenlenen müzik ayaginda sürpriz isimlerin yani sira klasik müzik, caz ve popüler müzigin duayen isimleri isik, ses ve görsel içerigiyle hazirlanmis görkemli sahnede izleyicileriyle bulusuyor. Caz Müzik aksamlari Polonyali grup Immortal Onion konseri ile 4 Temmuz Pazartesi, Klasik Müzik aksamlari ise film müziklerini seslendiren Open String Session ile 5 Temmuz Sali günü açilisini yapacak. Festivalin müzik ayagi rock world, elektronik müzik, hip – hop ve popüler müzikten olusan zengin bir içerige sahip. Festivalin uluslararasi misafirleri ise Ispanya’dan Luis Reyes ve Isaac Friedhoff piyano resitali ile, Arizona’dan sarkici ve gitarist Sergio Mendoza tarafindan kurulan Latin müzik grubu Orkestra Mendoza Tucson ile müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yasatacaklar.

YILDIZLAR ALTINDA SINEMA

Kadiköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin bir birinden essiz seçkisinden olusan gösterimler 3 Temmuz’da orkestra esliginde Chaplin gösterimiyle basliyor. Charlie Chaplin’in 1928 yapimi sessiz klasiklerinden Sirk filmine Sef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrasi, Chaplin imzali film müzikleriyle eslik edecek. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin katkilariyla 30 Agustos’a kadar sürecek film gösterimleri kapsaminda, 17 film izleyiciyle bulusacak. Yildizlar Altinda Sinema programinda E.T.’den Cazci Kardeslere, Altin Ayi ödüllü Alcarrasda’dan Arabesk ve Selamsiz Bandosu’na birçok kült film açik havada izleyicisiyle bulusacak.

Iki ay boyunca 51 etkinlige ev sahipligi yapacak olan Kalamis Yaz Festivali 30 Agustos Zafer Bayrami’na özel sürpriz bir sanatçinin konseriyle son bulacak.

Festivale katilim, alanin düzeninin saglanabilmesi için biletli olacak. Biletler Mobilet üzerinden dileyen 10 TL ödeyerek, dileyen de sokak hayvanlarina veya yeni dogan paketine yardim yaparak temin edebilir. Kalamis Atatürk Parki’nda 1 Temmuz – 30 Agustos tarihleri arasinda düzenlenen Kalamis Yaz Festivali’nin ayrintili programina Kadiköy Belediyesi’nin internet sayfasindan ulasilabilir.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1656483819_Kalam_____Yaz_Festivali___3_(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1656483829_Kalam_____Yaz_Festivali___4_.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1656483842_Kalam_____Yaz_Festivali___5_(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1656483848_Kalam_____Yaz_Festivali___6_(1).jpg