Home IconarrowHaberlerarrow SELAMİÇEŞME KÖPRÜSÜ YIKILIYOR
Kadıköy Güncel

Haberler

SELAMİÇEŞME KÖPRÜSÜ YIKILIYOR

cover photo

Selamiçesme Köprüsü 1 Subat Çarsamba gününden itibaren yaya ve araç trafigine kapatilarak yikilacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erisimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadiköy Belediyesi tarafindan yaptirilan iki seritli bir karayolu altgeçidi yapilacak.

Kadiköy Ilçesi’nin Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasinda sinir teskil eden Mustafa Mazharbey Sokak üzerinde bulunan Selamiçesme Köprüsü, 1 Subat Çarsamba gününden itibaren yaya ve araç trafigine kapatilarak yikilacak. Marmaray projesi kapsaminda yikilacak olan köprünün yerine projesi Kadiköy Belediyesi tarafindan çizdirilen alt geçit insaati yapilacak.

Kadiköy Belediyesi mevcut köprünün kullanim ömrünü doldurdugunu, güncel deprem güvenligi standartlarina uygun olmadigini ve engelliler için erisimin bu köprüde mümkün olmadigini belirterek Ulastirma Bakanligi’ndan ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nden köprünün yikilarak yenilenmesini talep etmisti. Bakanlik ve IBB tarafindan uygun görülen talep sonrasi Marmaray projesi kapsaminda köprünün yikimi için çalismalar baslatildi.

Köprü yikimi nedeniyle ana arter statüsündeki Mustafa Mazharbey Sokak’in tasit ve yaya trafigi yaklasik 20 metre ötede insa edilecek çift seritli geçici yola verilecek. Geçici yol yikilan eski yaya köprüsünün terk ettigi alana yapilacak. Yeni yapilacak yol Güzel Sokak ile Kültür Sokak’i baglayacak ve bu sokaklar ana arter görevi üstlenecek. Geçici yolun trafige açilmasinin ardindan köprünün yikimi Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin 2017-3-2 sayili karari kapsaminda baslayacak.  Çalismanin tamamlanmasi için 180 günlük bir süre öngörülüyor.

PAZAR ALANI DÜZENLENIYOR

Bölgede Pazartesi günleri kurulan semt pazari da ilave düzenlemeler ile Kültür Sokak’taki varligina devam edecek. Eyüppasa Sokak, Bahçeler Sokak ve kismi olarak da Kumbaracilar Sokak çikmaz sokak haline gelecek. FB1 nolu IETT otobüs hattinin güzergâh üzerindeki Özgürlük Parki Duragi, Trafik Amirligi Duragi ve Mustafa Mazharbey Duragi iptal edilecek, hat mevcutta GZ1 hatti ile ayni güzergahi paylasarak Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinden çalistirilacak.

YENI KÖPRÜ BISIKLET YOLU VE ENGELLI ERISIMINE UYGUN

Projesi Kadiköy Belediyesi tarafindan çizdirilen yeni altgeçit engelli erisimine uygun olacak. Altgeçitte ayrica bisiklet yolu da olacak. 6 ayda tamamlanmasi öngörülen proje ile ilgili Kadiköy Belediyesi çalisanlari bölgede bilgilendirme çalismasi yapti. 1 Subat’ta yikilacak köprü nedeniyle alternatif ulasim güzergâhlarinin oldugu brosürleri bölgede dagitan belediye çalisanlari yeni yapilacak altgeçit hakkinda da bilgi verdi.

ALTERNATIF YOLLAR

Geçici trafik sirkülasyon planina göre eskiden tek yön olan ve Bagdat Caddesi’ne inis sokagi olan Güzel Sokak, çift seritli olarak düzenlenecek ve sokakta park yapilmasi önlenecek. Bagdat Caddesi’nden Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne çikmak isteyen sürücüler Güzel Sokak’tan giris yapabilecek. Alternatif olarak da Tugrul Sokak - Gülden Sokak - Mehmet Seyda Sokak - Ayazma Sokak güzergâhini kullanabilecekler.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/selamicesme_-b0e4645d-7415-4e65-8c62-177b70549498.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9845-eb776018-11b0-41f3-9370-75fc9f8a4d6f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9924-cfd74769-cb39-46b5-9c0f-51e1dde5fe21.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B9934-049a79b3-7889-4d9b-9af3-05cba1f68492.jpg