Home IconarrowHaberlerarrowSinema Ckm’ye Geri Döndü
Kadıköy Güncel

Haberler

Sinema Ckm’ye Geri Döndü

cover photo

Kadiköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde bulunan ve pandemi nedeniyle uzun süre kapali kalan sinema salonlari, CKM Sinemasi ismiyle kapilarini sinemaseverlere açti.

Tiyatro, konser, sergi, söylesi ve yazarlarin imza günleriyle birçok kültür sanat etkinligine ev sahipligi yapan CKM’de 13 Ocak Cuma günü itibariyle sinema salonlari kapilarini açti. Ziyaretçilerine kültür sanat alaninda birçok alternatif sunan ve Anadolu yakasinin gözde kültür sanat merkezlerinden CKM’deki sinema salonlari pandemi sürecinde bir süre kapali kaldi. Yapilan tadilat çalismalarinin ardindan yeni yüzüyle sinemaseverlerle bulusan CKM Sinemasi’nin ziyaretçileri hem vizyon filmlerden olusan seçkileri hem de Baska Sinema’nin özel gösterimlerini izleyebilecek.

CKM SINEMASI’NIN ILK HAFTA PROGRAMI 

CKM Sinemasi’nin ilk hafta programinda usta yönetmen Jerzy Skolimowski’nin 2022 Cannes Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü ve En Iyi Özgün Müzik ödüllerine layik görülen AI filmi; Dünya prömiyerini 75’inci Cannes Film Festivali’nde yapan, yönetmen ve senarist Emin Alper’in Avrupa Film Akademisi, Med Film Festivali, Antalya Altin Portakal, Ankara Film Festivali gibi sektörün prestijli  ödüllerinin sahibi son filmi Kurak Günler;  Guy Ritchie tarafindan yönetilen ve Ritchie, Ivan Atkinson ve Marn Davies tarafindan yazilan yeni bir Amerikan casus aksiyon komedi filmi Servet Operasyonu; Mor ve Ötesi’nin geçen yilki stadyum konseri filmi Tamiri Mümkün gibi bir çok vizyon film yer aliyor. Vizyon filmlerinin yani sira Baska Sinema özel gösterimleri de CKM Sinemasi programinda yerini aldi: Günes Sonrasi, Tiyatro Baska Sinemada: Prima Facia, Close, Ask – Mark – Ölüm, Cennetten Gelen Çocuk filmleri sinemaseverlere sunuluyor. Programlar CKM Sinemasi’nin sosyal medya hesaplarindan duyuruluyor.  

KITABEVI SINEMASEVERLERIN UGRAK NOKTASI OLDU

Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür Yayinlar Kitabevi de sinemaseverlerin ugrak noktasi oldu. Sinemaseverler gösterim saatini beklerken kitabevinde vakit geçiriyor. Merkezin giris katindaki kitabevinde yediden yetmise herkesin ilgisini çekecek birçok kategoride kitaplar, Kadiköy temali özel tasarim hediyelik ürünler yer aliyor ve yazarlarla okurlari bulusturan söylesi ve imza günleri düzenleniyor.