Home IconarrowHaberlerarrow Sınır Ötesi Bisikletliler Geliyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Sınır Ötesi Bisikletliler Geliyor

cover photo

Uluslararasi Spor ve Kültür Birligi (ISCA)’nin NowWeMove (Simdi Hareket Zamani)  kampanyasi Türkiye koordinatör kurulusu ENVERÇEVKO girisimi ile “Tüm rotalar Brüksel’e çikar” (ARLTB) bisiklet turu, 24 Temmuz’da Mugla’dan basladi, 9 Eylül’de Brüksel’de sona erecek.

2700 km boyunca 13 ülkeye pedallayacaklar

Proje Danismani Feridun Ekmekci, akademisyen ve uzun yol bisiklet kullanicisi olan ekipte, NowWeMove Türkiye Takim Kaptani Adnan Çangir, Ingilizce ögretmeni, Emel Çalkam  akademisyen ve  doktor Serhat Ferahi Degimli’den olusan 4 kisilik ekip; 2 bin 700 kilometre pedal çevirerek 47 günde 13 ülkeyi geçecekler.

Gönüllü bisikletçilerden olusan Türkiye takimi, fizisel hareketsizlige karsi farkindaligi arttirmak için birçok ülkeyi pedallayacak. Engelli bireyler de Türkiye’deki tur esnasinda  tandem bisikletlerle takima katilacaklar. Bu etkinlikte sadece bisiklet turu degil, rotanin geçtigi sehirlerde saglikli yasam için sportif etkinlikler, fiziksel aktiviteler özellikle de bisiklet kullanimini destekleyen etkinlikler yer alacak.

Kadiköy'den 44 km bisiklet sürüsü

Kadiköy Belediyesi Bisiklet Kulübü, Bisiklet gezgini, Pedalsörler ve Bisikletli Ulasim Platformu 31 Temmuz Cuma günü 15:30’da Caddebostan Migros arkasinda bulusarak bisikletlerle 22 km yol giderek ENVERÇEVKO NowWeMove (Simdi Hareket Zamani) Türkiye takimini Pendik Vapur iskelesinde karsilayacak.  Hep birlikte geri dönüs için Pendik, Kartal, Maltepe sahil yolu kullanilarak Bagdat Caddesi üzerinden 22 km bisiklet sürüsü yapildiktan sonra 18:30’da Kadiköy Gençlik Merkezi’nde ENVERÇEVKO NowWeMove (Simdi Hareket Zamani)  Türkiye takiminin gerçeklestirecegi basin açiklamasinin ardindan etkinligin Istanbul ayagi son bulacak. 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/1 (2)-5a33306e-ae36-498b-bee2-7d50fda4e371.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/K_News/1 (3)-1a7571c3-ae77-42ef-acb7-4135cee39d11.jpg