Home IconarrowHaberlerarrowSokak Hayvanlarının da Bir Merkezi Olacak
Kadıköy Güncel

Haberler

Sokak Hayvanlarının da Bir Merkezi Olacak

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin hizmete açacagi “Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Egitim Merkezi” binasinin temel atma töreni renkli görüntülere sahne oldu. Törende sahne alan perküsyon grubu Band Istanbul, mama, su kaplari ve kedi evleriyle müzik yapti.

Sokak hayvanlarinin tani, tedavi, operasyon, asilama, kisirlastirmasini yapan ve çesitli kampanyalarla sokak hayvanlarina farkindalik yaratan Kadiköy Belediyesi, “Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Egitim Merkezi” binasinin temelini hayvanseverlerle birlikte atti. Törende Istanbul Band adli perküsyon grubu müzik aletleri yerine mama kaplari, su kaplari ve kedi evleri gibi birbirinden renkli malzemeleri kullandilar.

TEMELI HAYVANSEVERLER BIRLIKTE ATTI

Merdivenköy Mahallesi’nde yapilacak Kadiköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Egitim Merkezi’nin temeli Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcilari Seyit Torun, Aykut Erdogdu, CHP Istanbul Milletvekili Prof. Dr. Ibrahim Kaboglu, CHP Kadiköy Ilçe Baskani Ali Narin ile Kadiköylülerin katildigi bir törenle atildi. Törene Istanbul Veteriner Hekimler Odasi Baskani Prof. Dr. Murat Arslan, Bana Göz Kulak Ol Dernegi Baskani oyuncu Özge Özder, sanatçi Yeliz, Japon sanatçi Ayumi Takano, Sinan Güleryüz, Burak Arslan’in yani sira çok sayida hayvan haklari temsilcisi ve hayvanseverler de katildi. Törende programi nedeniyle temel atma törenine katilamayan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da mesaji okundu.

HER KESIMIN IHTIYAÇLARINI ÇÖZMEKLE YÜKÜMLÜ HISSEDIYORUZ

Törende konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, “Dogada tüm canlilarin esit yasama hakki oldugunun bilincindeyiz. Burayi hayvan dostlarimizin bakimlarinin yapilabilecegi, kisirlastirilabilecekleri, eksiklerinin tamamlanabilecegi, sahiplendirilecekleri bir yer yapacagiz. 5 yil içerisinde 40 bine yakin hayvanin ihtiyaçlarini karsiladik. Yerel yönetim sadece insan degil dogadaki tüm canlilari kapsar. Bizler bulundugumuz bölgede her kesimin ihtiyaçlarini, sikintilarini çözmekle kendimizi yükümlü hissediyoruz” dedi. CHP Genel Baskan Yardimcisi Seyit Torun ise ‘Insani Kalkinma Vakfi’nin kriterlerine göre gelismislik düzeyi olarak Türkiye’de ilk on belediye, sosyal demokrat belediyeler, bunlarin içinde Kadiköy de var. Kadiköy Belediye Baskanimizi ve Kadiköylüleri bize bu onuru yasattiklari için kutluyorum’ dedi.

HAYVANLARIN ÖZGÜRCE DOLASABILECEGI ALANI DA OLACAK

1970 metrekarelik alanda, 3 kat olarak hizmet verecek binada, 5199 sayili Hayvanlari Koruma Kanunu kapsaminda sahipsiz hayvanlarin rehabilitasyonu saglanacak. Muayene, operasyon ve acil müdahale odalarinin yani sira hayvanlarin dolasabilecegi, yaklasik 1000 metrekarelik yesil alani da olacak. Merkez acil, ilk yardim gibi hizli ve anlik müdahaleleri yapilan hayvanlarin barinaga sevki konusunda da ara istasyon olma özelligine sahip. Merkezde muayene, acil müdahale, tani ve tedavi, operasyon, kisirlastirma, asilama, asilanan ve kisirlastirilan hayvanlarin taninmasini saglamak amaciyla isaretleme, kimliklendirme, sahiplendirme ya da alindiklari ortama geri birakilma gibi hizmetler yürütecek.

SOKAK HAYVANLARI IÇIN EGITIMLER DÜZENLENECEK

Kadiköy Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Egitim Merkezi ayni zamanda bir egitim merkezi olma özelligi de tasiyor. Merkezde kanun kapsaminda sahipsiz hayvanlar hakkinda genel bilgilendirmenin yani sira hayvanlarin yasam haklari, sokak hayvanlari için neler yapilabilecegi, fiziksel ve zihinsel ihtiyaçlarinin nasil karsilanacagi gibi konularda egitimler düzenlenerek, bilinçlendirme çalismalari da yapilacak.

8 BIN 661 HAYVAN ARTIK YENI YUVASINDA

Kadiköy Belediyesi muayene, asilama, kisirlastirma, sahiplendirme gibi hizmetleri kapsamina 2014’ten bu güne degin 41 bin hayvani muayene etti, 16 bin hayvani kisirlastirdi. ‘Satin Alma Sahiplen’ kampanyasi ile 1999’dan bu yana 8.661 kedi ve köpek yeni bir yuva buldu.

Kadiköy Belediyesi bu çalismalar isiginda,

Geçici Hayvan Bakim Merkezi’nde sokak hayvanlarinin muayene, tani, tedavi, operasyon, asilama, kisirlastirma gibi hekimlik faaliyetlerini yürütüyor.

Kis aylarinda otomobil kaputuna saklanan kedilere iliskin farkindalik yaratmak için “Kaputa Vur” kampanyasi yürütüyor.

Trafikte özellikle sokak hayvanlarina dikkat çekmek için “Frene Bas” kampanyasi yapiyor.

Sokak hayvanlari için sokaklara su kaplari koyuyor. Sokak hayvanlarina su birakilmasi için “Bir Kap Su Ver” kampanyasi yürütüyor.

Soguk ve yagisli havalar nedeniyle sokakta zor durumda kalan kediler için ev yapiyor.

Sokak hayvanlarinin insanlar ve diger hayvanlarla birlikte, dogal ortamlarinda, saglik, güven ve huzur içinde yasamalarini saglamak için bilinçlendirme çalismalari yapiyor.

 

Adres: Merdivenköy Mahallesi, Merdivenköy Caddesi No:22/1

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1542459114_KH5B3465-0cae184e-d54a-4651-a939-16afbb3d9a7d.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1542459118_KH5B3498-5b25baea-2eae-4e37-9554-66323051bb5f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1542459126_KH5B3589-194f057f-8556-4ba0-973e-98c3fa0d8e58.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1542459127_KH5B3717-a07ddcca-307f-44a2-82af-7ccdd1013ee4.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1542459134_KH5B3683-21d43074-1e3f-4e08-be63-1d6bd3e37c01.jpg