Home IconarrowHaberlerarrowSomalı Çocuklar Kadıköy'de
Kadıköy Güncel

Haberler

Somalı Çocuklar Kadıköy'de

cover photo

Geçtigimiz yil Soma'da yasanan maden faciasinin tanigi Soma'li çocuklar kendi çektikleri "Soma'da çocuk olmak" sergisi için Istanbul'a geldi.

Kadiköy Belediyesi'nin misafiri olarak Istanbul’a gelen ve yaslari 14 ile 17 arasinda degisen 68 ögrenci bugün Istanbul turu yapti. Ayasofya ve Yerebatan Sarnicini gezen çocuklar tarihi mekanlarin fotograflarini çekerken deneyimlerini de birbirleriyle paylasti.

Çocuklar Pazar günü ise Kadiköy Belediyesi Tasarim Atölyesi’ni (TAK) ziyaret ederek Kadiköy'de 3D fotograf gösterisi izlediler. TAK’da gerçeklesen Kapla Maket Atölyesi çalismalarina katildilar.

“Soma’da Çocuk olmak” projesiyle 14-17 yas arasi okul çagi çocuklara destek olmak, yasadiklari travmayi hafifletecek bir aliskanlik, hobi ve ugras kazandirmak amaciyla fotograf makinesi hediye eden grup çocuklara 6 hafta süren fotografçilik egitimi verdi. Iste bu fotograflarin ilk sergisi Somali çocuklarin katilimiyla 25 Ocak Pazar günü Kadiköy Belediyesi’ne ait Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapildi.

Sergi açilisina katilan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, " Sosyal sorumluluk kapsaminda belediyemiz çocuklarla bu organizasyonu gerçeklestirdi. Bu tür organizasyonlarla çocuklarimizin yaninda olmaya devam edecegiz" dedi. Nuhoglu, sergideki fotograflari da inceleyerek "Çok basarili bir çalisma gerçeklestirmisler" diye konustu.

"Soma'da Çocuk Olmak" sergisi 25 Ocak- 08 Subat tarihleri arasinda CKM'de görülebilecek. 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/DSC_9210-ffe95e87-ac3f-4f87-9a2e-756c1bf2f8a6.jpg