Home IconarrowHaberlerarrowSound Of Europe Festivali Alan Kadıköy’de
Kadıköy Güncel

Haberler

Sound Of Europe Festivali Alan Kadıköy’de

cover photo

Kadiköy Belediyesi tarafindan 2021 yilinda hizmete açilan, kültür ve sanatin önemli merkezlerinden biri olan Alan Kadiköy,  “Sound of Europe Festivali”ne ev sahipligi yapiyor.  10 Haziran’da baslayacak ve üç gün sürecek festival genis müzikal seçkisiyle yediden yetmise tüm müzikseverleri bir araya getirmeyi amaçliyor.

Istanbul ve Ankara, kültür sanat hayatina ivme kazandiracak yepyeni bir festivale ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. Bu yil ilki düzenlenecek olan Sound of Europe Festivali, Kadiköy Belediyesi isbirligi ile Alan Kadiköy’de yapilacak. Festival kapsaminda Avrupa’nin yeni sesleri 10, 11 ve 12 Haziran'da müzik tutkunlari ile bulusacak. Katilimin ücretsiz olacagi festival Istanbul’da Alan Kadiköy, Ankara’da Ahlatlibel Atatürk Parki’nda es zamanli olarak gerçeklestirilecek.

Avrupa Birligi Yaratici Avrupa programi tarafindan desteklenen, Avrupa aglarindan European Union National Institutes for Culture’un (EUNIC) Istanbul ve Ankara kümelerinin girisimi olan festival Istanbul’da Kadiköy Belediyesi, Ankara’da Çankaya Belediyesi’nin destegi ile hayata geçiriliyor.

Avrupa’dan 12 farkli müzik grubunu Türkiye’den yerel sanatçilarla ayni sahnede bulusturarak ortak bir diyalog ve etkilesim olusturmayi hedefleyen festival, genis müzikal seçkisiyle yediden yetmise tüm müzikseverleri bir araya getirmeyi amaçliyor. Festival, cazdan rock’a, folk’tan elektronik müzige genis müzikal seçkisiyle farkli performanslari sahneye tasiyacak.

Sound of Europe Festivali, EUNIC’in degerli Istanbul ve Ankara üyeleri olan Goethe Enstitüsü Istanbul, Goethe Enstitüsü Ankara, Macaristan Büyükelçiligi Ankara, Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi Istanbul, Institut Français Istanbul, Institut Français Ankara, Isveç Istanbul Baskonsoloslugu, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi,  Danimarka Kültür Enstitüsü Istanbul, Hollanda Ankara Büyükelçiligi & Hollanda Istanbul Baskonsoloslugu, Avusturya Kültür Ofisi Istanbul, Avusturya Büyükelçiligi Ankara, Italya Büyükelçiligi Ankara, Lüksemburg Ankara Büyükelçiligi’nin ortak girisimi, Kadiköy Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katilimi ile hayata geçiriliyor.

Sound of Europe Festivali Alan Kadiköy programi ve sanatçilar hakkindaki bilgiler söyle:

10 HAZIRAN CUMA

Kapi Açilisi: 18.30

Cihangir Aslan/ Yerli Sanatçi / Saat: 19.30

Elektronik müzik sanatçisi olan Cihangir Aslan elektronik müzik kompozisyonlarini etnik tinilarla birlestirdigi Electronica / Downtempo tarzinda bir live performans sergiliyor.

Mushroom Mosis / Hollanda /Saat: 20.45

Vokalist/söz yazari Damani, yayinladigi ilk EP'nin ardindan Mushroom Mosis sahne adiyla dinleyiciyle bulusuyor. Enerjik ve canli pop, caz parçalarinin ruhunu yansitan performanslari izleyiciye benzersiz bir deneyim sunuyor.

Collectif Medz Bazar / Fransa/ Saat: 22.00

2012'de Paris'te kurulan Collectif Medz Bazar, dinleyenlere kültürler arasi müzikal bir tecrübe yasatiyor. Müziklerinde eski ve yeni halk geleneklerini kullanarak özgürlük ve kardeslik mesajlari veren ekip, Türkçe, Ermenice, Ingilizce ve Fransizca parçalari ile kültürel kaynasmanin ve yenilenmenin hikâyesini anlatiyorlar.

11 HAZIRAN CUMARTESI

Kapi açilis 17:30

SO Duo/Yerli Grup/ Saat 18.15

Sumru Agiryürüyen (ses, mandolin, klavye) ve Orçun Bastürk’ten (panduri, ses, klavye, elektronikler, davul) olusan SO Duo, iki müzisyenin gelenekselden avangarda farkli türlerdeki deneyim ve ilgilerini, söz ve müziklerini agirlikli olarak kendi yazdiklari sarkilarda bulusturduklari bir proje.

Eva Klesse Quartett / Almanya/ Saat:19.30

Leipzig merkezli davulcu, besteci ve grup lideri Eve Klesse, caz egitimini 2013 yilinda tamamladi. Ardindan kurdugu kendi dörtlüsü ile genç caz müzisyenlerine verilen Leipzig ödülüne layik görüldü. Dörtlünün 2014 yilinda Enja etiketiyle çikardigi “Xenon”, 2015 yilinda Alman ajansi Jazz Echo tarafindan yilin en iyi çikis yapan grubu ödülünü kazandi.

Purple is The Color / Avusturya/ Saat: 20.45

Klasik cazdan oldukça uzak ama bir o kadar zarif caz tinilariyla, türün diger tarzlariyla bütünlesen müzigi ile Purple is The Color, müzikal sinirlari ve kurallari asarak, cazin tüm parlakligini parçalarinda anlatiyor. Simon Raab (piyano), Stepán Flagar (saksafon), Martin Kocián (bas) ve Michal Wierzgon'un (davul) müzikleriyle dinleyicilerin hislerine dokunan köklü duygulari harekete geçiren yepyeni bir tarz sunuyor.

Duckshell / Macaristan/ Saat: 22.00

Macaristan’in yani sira Fransa, Ispanya, Almanya ve diger ülkelerdeki sehirlerin sokaklarinda da halkla sik sik bir araya gelen Duckshell’in parçalari, grup üyelerinin etnik çesitliligi ve farkli müzikal ilgileri sayesinde birçok farkli türü bir araya getiriyor. Kendi çok dilli müzik tarzlarina "sunshine-punk" adini veren grup, Macar ve Brezilya müziginin unsurlari olan ska, punk, reggae ve funk gibi tarzlari bir arada kullanarak dans ve cosku dolu konserleri ile taniniyor.

12 HAZIRAN PAZAR

Kapi Açilisi: 17.30

Bahr / Yerli Grup / Saat: 18.15

Indie folk türünde müzik yapan Bahr, 2016 yilinda Istanbul’da kuruldu. 2019 yilinda Radyo Bogaziçi’nin düzenledigi Battle of the Bands yarismasini birincilikle tamamlayan Bahr, Haziran 2020’de Dokuz Sekiz Müzik etiketi altinda ilk kisaçalari “I Resist”i, ayni albümde yer alan “Those Streets” için yaptiklari kliple beraber yayinladi. Batinin folk müziginden ve dogunun kültüründen ilham alan Bahr’in sarkilarinda 90’lar rock müziginin izlerini görebilirsiniz.

Imre Hadi /Yerli Grup/ Saat : 19.30

Imre Hadi, 2016’da yayinlanan Türkçe sözlü singer-songwriter tarzindaki “Buralar Hep Dutluktu” albümünden ve yeni sarkilarindan bazilarini seslendirecek. Sanatçiya Sebnem Ferah ve Göksel’e yaptigi geri vokalleriyle bildigimiz Ceren Akyildiz, Leman Sam’la çalismalarindan tanidigimiz Halil Arslan (klavye), Özer Ates (bas) ve Ethem Saran (davul) eslik edecek.

Lisa Stenberg / Isveç/ Saat: 20.45

Isveçli besteci ve müzisyen Lisa Stenberg’in çalismalari, enstrümantal, elektronik ve elektroakustik bestelerden olusuyor. Stenberg, yavas ve kademeli olarak gelisen drone altyapili besteleri ile elektronik müzik adina farkli bir deneyim sunuyor.

Yo Johnny / Danimarka /Saat:22.00

2019’da çikardigi bir dizi yeni parça ile dikkatleri üzerine çeken tech-house’un harika çocugu Yo Johnny, DJ setiyle parti ruhunu dans pistine tasiyacak.

Sound of Europe Festivali Alan Kadiköy ayrintili program için: https://alankadikoy.com/ sayfasini ziyaret edebilirsiniz.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1654674886_Sound_Of_Europe_Festivali_Alan_Kad__k__y(1).jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1654674889_Sound_Of_Europe_Festivali_Genel.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1654675304_artists_local_collage.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/1654675302_artist_collage.jpg