Home IconarrowHaberlerarrowSüreyya Opera Sahnesi 13. Defa Perdelerini Açıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Süreyya Opera Sahnesi 13. Defa Perdelerini Açıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi yeni sezonu Istanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (IDOB) çesitli ülkelerden sanatçilarin katildigi gala konseriyle perdelerini açacak. 28 Eylül’de baslayacak sezonda, büyük besteci Beethoven’in 250’inci dogum yili vesilesiyle birçok eseri dinleyici ile bulusacak.

BEETHOVEN 250 YASINDA

2020 yili büyük besteci Ludwig van Beethoven’in 250. dogum yili. Bütün dünyada oldugu gibi Süreyya Sahnesi’nde de bestecinin eserleri oda müzigi konserlerinde ve IDOB'un temsil ve konser programlarinda sahnelenecek. IDOB, Beethoven’in 9. Senfonisi ile orkestra, solistler, koro ve piyano için yazdigi çok özel bir yapit olan ‘Koral Fantezi’yi de programina aldi. Genis bir müzik kadrosuna ihtiyaç gösterdigi için siklikla icra edilemeyen ‘Koral Fantezi’, farkli dallarda yetkin müzisyenlerden olusan bir kadroya sahip olan IDOB tarafindan seslendirilecek.

DON KISOT’TAN YUNUS EMRE’YE… BU PERDEDE

Istanbul’un tek opera sahnesi olan Süreyya Operasi’nda bu yil Don Kisot, Falstaff, Aleko, Faust, The Rakes Progress, Don Pasquale operalari ile Mançali Adam müzikali sahnelenecek. Izleyicilerin ilgiyle karsiladiklari Don Kisot, Uyuyan Güzel ve Üç Silahsör baleleri ile Yunus Emre oratoryo/balesi oynanmaya devam edecek. IDOB, bu temsillerin ve yeni bale eserlerinin yani sira Verdi’nin Requem’ini de seslendirecek.

DÜNYANIN FARKLI YERLERINDEN MÜZISYENLER SÜREYYA’DA

Opera ve bale temsillerinin yani sira, her yil oldugu gibi bu yil da Pazartesi aksamlari düzenli olarak Kadiköy Belediyesi'nin düzenledigi Oda Müzigi Konserleri dinleyicilerle bulusacak. Serinin açilis konseri 30 Eylül’de flüt virtüözü Sefika Kutluer ile Ankara Yaylilar Toplulugu tarafindan sunulacak.

Önde gelen Türk müzisyenlerin yani sira, Süreyya Operasi sezon boyunca yabanci grup ve virtüözleri de agirlayacak. 6 ve 7 Ekim tarihlerinde Idil Biret ile Irina Nikotina (keman) ve Julya Krepak (çello) Çaykovski ile Mendelssohn’un triolarini dinletecek. Macaristan’dan Szigetti Yayli Kuartet ve klarnetçi Gabor Varga dörtlü ve besli eserlerden bir program seslendirecek. Ingiltere’den piyanolu Leonore Trio, Almanya’dan Leipzig Yayli Trio, çellist Alexander Hülsoff, ABD’den piyanist J. Watson, Italya’dan flütist Trevisani, Avusturya'dan Fedor Rudin Süreyya Operasi Pazartesi konserlerinin misafir virtüözleri.

Kadiköy Belediyesi Süreyya Operasi bu sezonda da geleneksellesen ‘Fuaye Konserleri’ni saat 18:00’de ücretsiz olarak düzenlemeye devam edecek.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/4-49291ab8-2d47-45f7-985c-897b6100bdae.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/5-c67a2f98-e699-4ca8-a912-d7c0f3cf2fce.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/6-bc0c764a-805b-470d-9bb0-7b35c9e1d9f1.jpg