Home IconarrowHaberlerarrowTiyatro Oyunu Yarışmasına Başvurular Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Tiyatro Oyunu Yarışmasına Başvurular Başladı

cover photo

Kadiköy Belediyesi geçtigimiz yil düzenledigi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarismasi’nin ikincisini düzenliyor. Tiyatroya yeni eserler kazandirmayi amaçlayan yarismaya son katilim tarihi 2 Nisan 2018

Kadiköy Belediyesi’nin, 2017 yilinda yaptigi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarismasi’na 336 eser katilmisti. Yazarlarin büyük ilgi gösterdigi yarismanin bu yil ikincisi düzenleniyor.

Tiyatroya yeni eserler kazandirmayi amaçlayan yarisma Türkiye vatandasi tüm yazar ve edebiyatçilara açik. 

Yarisma Seçici Kurulu Türk Tiyatrosunun önde gelenlerinden isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Beliz Güçbilmez, Dikmen Gürün, ve Nesrin Kazankaya ile Ön Seçici Kurul’da Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek’ten olusuyor. Kadiköy Belediyesi Seçici Kurul’ca layik görülen oyunlara birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yani sira iki adet mansiyon ödülü verecek. Seçici Kurul’un basilmaya deger gördügü oyunlar da kitap halinde yayimlanacak.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu “Geçen yil ilk olarak düzenledigimiz Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarismasi'na olan katilim ve sonuçlar, bu yarismayi açmakla yerli tiyatro edebiyatini zenginlestirme ve yazarlari özendirme düsüncemizin hakliligini kanitladi ve bize 2018'de ayni dogrultuda yeni bir yarisma açma cesaretini verdi. Toplumlarin, insanlarin yeni tiyatro oyunlarina her zaman ihtiyaci vardir. Elbet tiyatro topluluklarinin da... Kadiköy Belediyesi olarak bu ihtiyacin bilinciyle hareket ettik. Degerli yazarlarimizin katilimlariyla yeni tiyatro oyunlarinin ortaya çikacagini umut ediyorum” dedi. 

Yarismaya son katilim tarihi 2 Nisan 2018. Ödül kazanan eserler Kasim 2018’de web sitesinde açiklanacak ve sonuçlarin açiklanmasindan itibaren üç hafta içinde Kadiköy Belediyesi tarafindan yapilacak bir törenle sahiplerini bulacak.

Ayrintili bilgi ve yarisma sartnamesi www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr internet adresinden edinilebilir.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/tiyatroyarismasi-afis-bd278f07-dae9-44be-9757-1869fd4864cb.jpg