Home IconarrowHaberlerarrowTiyatronun Usta İsmi Gönül Ülkü Kadıköy'de Anılıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Tiyatronun Usta İsmi Gönül Ülkü Kadıköy'de Anılıyor

cover photo

Tiyatronun usta isimlerinden Gönül Ülkü, ölümünün 3’üncü yilinda “Bavul” adli oyunla Kadiköy Belediyesi Kozyatagi Kültür Merkezi’nde anilacak.

Tiyatro sanatçisi Gönül Ülkü, kendisinin ve yine kendi gibi oyuncu olan ve 2009 yilinda hayatini kaybeden esi Gazanfer Özcan’in adini tasiyan Kozyatagi Kültür Merkezi’ndeki sahnede, “Bavul” adli tiyatro oyunuyla aniliyor.

“Bavul” oyunu 2 Kasim Cumartesi saat 20:30’da Kozyatagi Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde ücretsiz sahnelenecek. Sam Bobrick'in senaryosunu yazdigi, Levent Tülek'in uyarlayip yönettigi "Bavul" adli oyunda Çiçek Dilligil, Bekir Aksoy, Mert Asutay, Yasemin Hadivent rol aliyor.

Yapimciligini Karart Kültür Sanat’in yaptigi Bavul, çaresiz ve huysuz bir adamin bavulunun havaalaninda yalniz ve merakli bir kadinin bavulu ile karismasinin ardindan gelisen olaylari konu aliyor. Oyunun konusu ise kisaca söyle:

“Bedri Kirçil'i karisi terk edip Bodrum'a kaçmistir. Dönüs yolunda, uçakta yine Bodrum'a tatil için gidip dönen Filiz Kavak vardir. Ve birbirine tipatip benzeyen iki bavul havaalaninda karisir, ardindan tuhaf ve komik olaylar birbirini kovalamaya baslar. Bavul, insan iliskilerini, asklari, sevgileri, yalnizliklari, dogru insan - yanlis insan tartismasini ve günümüz insaninin mutluluktan ne anladigini esprili ve renkli bir biçimde anlatan çilgin, deli dolu bir oyun”.