Home IconarrowHaberlerarrowTürkiye’nin En Büyük Çevre Festivali Kadıköy’de Başlıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Türkiye’nin En Büyük Çevre Festivali Kadıköy’de Başlıyor

cover photo

Kadiköy Belediyesi Çevre Festivali, 2 Haziran’da Özgürlük Parki’nda Basliyor

Türkiye’nin en kapsamli ve en büyük çevre festivali Kadiköy’de basliyor. Kadiköy Belediyesi Çevre Festivali, 2, 3 ve 4 Haziran’da Selamiçesme Özgürlük Parki’nda yapilacak. 

Kadiköy Belediyesi tarafindan her yil Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen Kadiköy Çevre Festivali için geri sayim basladi. “Dogaya emek ver” sloganiyla bu yil 6.’si düzenlenecek festival, 2 Haziran Cuma günü baslayacak, 4 Haziran Pazar günü sona erecek. Son bes yilda yaklasik 150 bin ziyaretçinin katildigi Türkiye’nin en büyük çevre festivalinde bu yil deprem, iklim degisikligi kaynakli dogal afetlerle mücadelede ‘kentsel dirençlilik’ temasi ön plana çikarilacak. 

Söylesiler, atölyeler, kisa filmler…

Kadiköy Belediyesi Çevre Festivali’nde; atölyeler, paneller, söylesiler, doga gözlemleri, konserler, film gösterimleri ve tiyatrolar gibi birçok etkinlik yer alacak. Sivil toplum kuruluslarinin, vakiflarin, topluluklarin, ilgili uzmanlarin, akademisyenlerin ve sanatçilarin katilacagi festivalde hem çocuklar hem de yetiskinler için onlarca etkinlik düzenlenecek.  Festivalde ziyaretçiler; A sahnesi, Yesil Etkinlik Alani, Atölye Alani, Söylesi Alani, Sinematek Sinema Çadiri, BAK Kadiköy Etkinlik Alani, Pilates Alani gibi birçok farkli bölümlerde sivil toplum kuruluslarinin ve diger topluluklarin düzenleyecegi etkinliklere katilabilecek. 

Festivalde Kadiköy Belediyesi birimleri ile birlikte Kadiköy Kent Konseyi, Kadiköy Iklim Elçileri, ODTÜ Yesil Kampüs Toplulugu, Marmara Üniversitesi Ekoloji ve Atölyeler Kulübü, Valideag Gönüllüleri, change.org., ÇEKÜL Vakfi, Potlaç Kadin Kooperatifi, Dogal Yasam Dernegi, Istanbul Medeniyet Üniversitesi ile Yeniden Hatay Yeniden Hayat Kooperatifi’nin de aralarinda bulundugu toplam 65 kurulus stant açacak.

Üç gün boyunca “Dogaya Emek Ver” slogani ile çevre dostlarini bulusturacak olan 2023 Kadiköy Çevre Festivali ile ayrintili bilgi almak isteyenler cevrefestivali.kadikoy.bel.tr adresini ziyaret edebilecek.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/1685015238_CevreFestivali2023_Eposta300-61e1b302-3e7e-4564-bf3e-f2e3a24969ca.jpg