Home IconarrowHaberlerarrowTürkiye’nin En İyi Şefleri Kadıköylü Komşuları İçin Mutfakta
Kadıköy Güncel

Haberler

Türkiye’nin En İyi Şefleri Kadıköylü Komşuları İçin Mutfakta

cover photo

TÜRKIYE’NIN EN IYI SEFLERI KADIKÖYLÜ KOMSULARI IÇIN MUTFAKTA

Kadiköy Belediyesi’nin 65 yas üstü ihtiyaç sahibi yaslilar için dagittigi sicak yemek kampanyasina Türkiye’nin usta asçilari ve sefleri de destek verdi. ‘Sen Güvende Kal’ slogani altinda bir araya gelen sef ve asçilar, Kadiköy Belediyesine ait mutfaklarda, beslenme uzmani Dilara Koçak’in hazirladigi saglikli menüleri hazirlayacak, belediye ekipleri ise yemekleri adreslere teslim edecek.

DILARA KOÇAK HAZIRLADI, SEFLER PISIRIYOR

Kadiköy Belediyesi'nin mutfaginda her gün farkli sef gruplari Kadiköylü yaslilar için Beslenme Uzmani Dilara Koçak tarafindan hazirlanan gerekli tüm besin ihtiyacini karsilayan menüleri hazirlayacak. Menüler iki ögün olarak, halihazirda belediyeye kayitli olan ve 4445522 no’lu çagri merkezi araciligi ile belediyeye ulasan gerçek ihtiyaç sahibi yaslilara dagitilacak. Kadiköy Belediyesi’nin Fenerbahçe Khalkedon restoraninin mutfaginda hazirlanan yemeklerin ilk etapta 1200 kisiye ulastirilmasi amaçlaniyor. Gida dagitim kriterlerine uygun ambalajlanacak yemekler, belediye tarafindan ihtiyaç sahiplerine ulastirilacak. Ahmet Can Aras, Ali Ronay, Ali-Buse Dövenci, Aliye Gümüs, Aylin Yazicioglu, Burak Zafer, Çigdem Seferoglu, Ebru Erke, Ismet Saz, Mihta Yildirimtas, Sinan Büdeyri, Umut Karakus, Yaren Çarpar ve Zeynep Tugçe Koltuk’un isimlerinden olusan ‘Sen Güvende Kal’in kapilari pisirmek ve destek olmak isteyen tüm gönüllü seflere açik. Projenin tek gönüllüsü sefler degil. Metro, Pinar Süt, Lezita tavuk, Kristal yaglari, Tellioglu, Sera Food ve Reis Bakliyat firmalari da projeye malzeme destegi ile katki sunuyor. 

 

KADIKÖY BELEDIYE BASKANI ODABASI: SEFLERIMIZ DE BIZIMLE DAYANISMA IÇERISINDELER  

Gastronomi sektörünün önde gelen isimleriyle birlikte hareket etmekten memnuniyet duydugunu dile getiren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Kadiköy Belediyesi olarak, 65 yas üstü yurttaslarimizin evden çikmalari kisitlandigi andan itibaren evlerine sicak yemek servisi baslattik. Yaklasik 20 gündür ihtiyaç sahibi 65 yas üstü Kadiköylülerin ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Projeye 40 hane ile basladik, bugün bu sayi 800 haneye ulasti. Yemekleri Kadiköy Belediyesi’nin 3 ayri tesisinde, sosyal mesafe kurallarina uyarak pisiriyoruz. Bugün seflerimiz de bizimle dayanisma içerisindeler. Her gün farkli sefler yemeklerin pisirilmesinde bize katki saglayacaklar. Seflerimiz ile birlikte yaptigimiz yemekleri, Kadiköylülere ulastiracagiz. Ihtiyaç sahibi yurttaslarimiz 4445522 numaradan bizi arayarak talepte bulanabilirler” diye konustu. 

 

‘SEN GÜVENDE KAL, BIZ PISIRIRIZ’

Sen Güvende Kal; dogaya, dogala, topraga ve onun verdiklerine sahip çikan, onu insan yararina yemege dönüstüren bir grup sef ve gönüllü ile birlikte sef Umut Karakus ve gastronomi yazari Ebru Erke tarafindan kuruldu. Korona sürecinde, ne yapabiliriz diye düsünen ve ‘Sen Güvende Kal’ slogani altinda bulusan profesyoneller, kollarini sivayarak Kadiköy Belediyesi’nin mutfagina girdi. Normal sartlar altinda özel menüler hazirlayan, kendilerine özgü damak tatlari yaratan sefler, bu kez dayanisma için girdikleri mutfakta mercimek çorbasi, tavuk sote, bulgur pilavi gibi geleneksel lezzetleri üretmek için ter döküyor. Türkiye’nin ünlü sefleri Koronavirüsle mücadele sürecinde yeni mutfak deneyimlerini paylasiyor: 

SEF UMUT KARAKUS: KARAVANA, ANNE YEMEGI YAPIYORUZ

“Bu süreçte yemek yapmaya nasil devam edebiliriz, yaptigimiz yemekleri kimlere ulastirabiliriz diye düsünürken Kadiköy Belediyesi ile iletisime geçtik. Günlük 1200 kisiye yemek yapmaya hazir bir ekibe sahibiz. Aslinda burada sef yemegi yapmiyoruz, alisik olmadigimiz seyleri yapiyoruz, ‘Anne yemegi’, bir nevi karavana yapiyoruz. Mesela sabahtan beri 50 kilo sogan dogradik. Bu sürecin en büyük faydasi, hepimiz anne mutfagina döndük, hepimiz evde yemek pisirmeye ve evde yemek yemege basladik. Evlere de anne mutfagindan yemekler yollayacagiz.

 

SEF AHMET CAN ARAS: TORUNLARIMIZA ANLATACAGIMIZ EN GÜZEL SEY  

Bu süreçte ne yapabiliriz sorusu ile basladi her sey. Önce insanlarin kapilarina yemek birakalim fikri çikti, sonra o fikir gelisti insanlar için yemek yapalim fikrine dönüstü. Peki yemekleri nasil dagitacagiz diye düsünürken, Kadiköy Belediyesi karsimiza çikti. Birden bire büyüyen bir proje oldu. Hepimiz için mutlu verici, iç rahatlatici bir proje oldu. Dayanismaya sahit oldukça tüylerim diken diken oluyor, bu insanlarin en çok ihtiyaci olan sey. Kimsenin bir beklentisi yok, hatta herkes elini tasin altina koyup risk almis durumda. Bu çok güzel bir sey. Hayatimizda yasayabilecegimiz, torunlarimiza anlatabilecegimiz en güzel sey herhalde. En azindan benim adima öyle.

 

SEF SINAN BÜDEYRI: EN IYI BILDIGIMIZ SEYI YAPIYORUZ

Ilk hedefimiz 65 yas üstü olan, erzagi olsa bile yemek pisiremeyecek durumda olan ya da bu yemege ulasamayacak durumda olan insanlara ulasmak. Daha sonrasinda ise ihtiyaci olan herkes. Biz de en iyi bildigimiz seyi yaparak yardim ediyoruz. O da ‘yemek yapmak’. Biz de bunun için kollari sivadik, arkadaslarla bir araya geldik. Hizli bir örgütlenme süreci geçirdik. Kadiköy Belediyesi’nin de yardimi ile bu ise koyulduk.

 

SEF YAREN ÇARPAR: BIZIM DE ÜZERIMIZE DÜSENI YAPMAMIZ LAZIM

Gönüllülük esasina dayali bir proje. Su an iki önemli sey var: birincisi beslenme, ikincisi hijyen. Saglik çalisanlari üzerlerine düsen görevi yapiyor ama bizim de asçilar olarak insanlarin beslenmesine katkida bulunmamiz lazim. Yapmak istedigimiz tek sey insanlarin beslenmesine katkida bulunmak. Belediye ve markalarin destegini alarak sürece katkida bulunmak amacindayiz.