Home IconarrowHaberlerarrowTürkiye’nin En İyi Şefleri Pişirdikleri Yemekleri Kadıköylü Komşularına Dağıttı
Kadıköy Güncel

Haberler

Türkiye’nin En İyi Şefleri Pişirdikleri Yemekleri Kadıköylü Komşularına Dağıttı

cover photo

TÜRKIYE’NIN EN IYI SEFLERI PISIRDIKLERI YEMEKLERI KADIKÖYLÜ KOMSULARINA DAGITTI

Kadiköy Belediyesi’nin mutfaginda, 65 yas üstü ihtiyaç sahibi yaslilar için yemek pisiren sef ve asçilar, hazirladigi sicak yemekleri, Kadiköylü komsularina kendileri dagitti.

Her gün farkli sef gruplari Kadiköy Belediyesi’nin Fenerbahçe Khalkedon restoraninin mutfaginda ‘Sen Güvende Kal’ adiyla bir araya gelerek, Kadiköylü yaslilar için gerekli tüm besin ihtiyaci gözetilerek menüler hazirladi. Sef gruplari hazirladiklari bu yemekleri Kadiköylü komsularina bu kez kendileri dagitti. Kadiköy Belediyesi de Türkiye’nin en iyi sef ve asçilarina, korona sürecine sunduklari bu katki ve özveriyi temsilen katilim belgesi verdi.

 

 

Hem Pisirdiler Hem Dagittilar

Kadiköy Belediyesi'nin Fenerbahçe Khalkedon restoraninin mutfaginda hazirlanan yemekler her gün iki ögün olarak yaklasik 2 bin kisiye ulastiriliyor. Türkiye’nin en iyi sef ve asçilari tarafindan, saglik ve beslenme degerleri hesaplanarak hazirlanan yemekleri Kadiköy Belediyesi’ne bagli ekipler dagitiyordu. Türkiye’nin ünlü restoranlarinda görev yapan sef ve asçilar, kendi ellerinden çikan yemekleri bu kez kendileri dagitti. Seflerin hazirladiklari yemeklerden duyduklari memnuniyeti dile getiren ihtiyaç sahipleri, bu süreçte verdikleri destekten dolayi asçilara tesekkür etti.

 

Asçilarin Emegine Firmalar Destek Verdi

‘Sen Güvende Kal’ adi altinda sosyal medya üzerinden çok sayida gönüllü ile örgütlenen sef ve asçilar su isimlerden olusuyor: Umut Karakus, Ebru Erke, Sinan Büdeyri, Ahmet Can Aras, Ali Ronay, Mihta Yildirimtas, Yaren Çarpar, Buse Dogrular Dövenci, Ali Dövenci, Aliye Gümüs, Fehmi Samanci, Firat Yakut, Mehmet Selim Dinler. Öte yandan projeye Metro Türkiye, Kristal Yag, Pinar, Lezita, Banvit, Tellioglu Un, Sera Food, Nebyan Dogal, Filiz makarna gibi çok çok sayida firma da malzeme destegi verdi.

Kadiköy Belediye Baskani Odabasi: Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Dayanisma

Kadiköy Belediyesi, ‘Sen Güvende Kal’ ekibinde yer alan sef ve asçilara Korona virüsle mücadele sürecine katkilarindan dolayi tesekkür belgesi takdim etti. Fenerbahçe Khalkedon restoraninda sosyal mesafe kurallarina uygun olarak gerçeklesen törende konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi “Kadiköy’den Türkiye’ye örnek olacak bir dayanisma gösterdik. Bir kazanin etrafinda birbirine rakip olan asçilarin biri tuzu atarken, digeri karistiriyordu. Bu en büyük kazançtir. Her serde bir hayir oldugunu bu dayanisma ile gösterdik. Bu mutfagi sizlere açmis olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Kadiköy halki adina hepinize tesekkür ediyorum.’ diye konustu.

‘Sen Güvende Kal’ Ekibine Tesekkür

‘Sen Güvende Kal’ ekibinden gastronomi yazari Ebru Erke “Bu zor günlerde, sef ve asçi arkadaslarimizin hepsi kostu yardima geldi, bu bizim için inanilmaz bir seydi. Böyle bir seyin içinde oldugumuz için çok mutluyuz.” dedi. Sef Umut Karakus ise “Baslarken 50 kisi 100 kisi için bile olsa bir seyler yapabiliriz diye yola çikmistik. Kadiköy Belediyesi’nin mutfagini açmasi, dagitimini yapmasiyla binlere ulastik. Burada gördügüm en önemli sey dayanisma kültürüydü. Basta gönüllüler olmak üzere tüm katilimcilara, bize destek veren firmalara tesekkür ediyoruz.” diye konustu. Konusmalarin ardindan Kadiköy Belediyesi mutfaginda 65 yas üstü yurttaslara yemek pisiren tüm katilimcilara Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/_thumbs/Files/file/HABER/1(1).jpg