Home IconarrowHaberlerarrowTürkiye’nin İlk Ve En Kapsamlı Çocuk Dergileri Sergisi Kadıköy’de
Kadıköy Güncel

Haberler

Türkiye’nin İlk Ve En Kapsamlı Çocuk Dergileri Sergisi Kadıköy’de

cover photo

Geçmisten Günümüze Bir Yolculuk - Çocuk Dergileri Sergisi Kadiköy Karikatür Evi’nde Açiliyor

Kadiköy Belediyesi, Çizgi Roman Okurlari Dernegi ile birlikte Türkiye’nin ilk ve en kapsamli çocuk dergileri sergisine ev sahipligi yapacak. 70’ten fazla çocuk dergisinin yer alacagi Geçmisten Günümüze Bir Yolculuk - Çocuk Dergileri Sergisi, 15 Nisan – 4 Haziran tarihleri arasinda Kadiköy Belediyesi Karikatür Evi’nde ziyaret edilebilecek.

Türkiye’nin çizgi roman tarihine isik tutacak Geçmisten Günümüze Bir Yolculuk - Çocuk Dergileri Sergisi, Kadiköy Belediyesi ve Çizgi Roman Okurlari Dernegi isbirligiyle 15 Nisan saat 16.00’da sanatseverlerle bulusacak. Türkiye’nin bu ilk ve en kapsamli çocuk dergileri sergisinde, 1928’den günümüze yayimlanmis 70’ten fazla dergi yer alacak. Kadiköy Belediyesi’nin Hasanpasa’da bulunan Karikatür Evi’nde açilacak sergide karikatür ve çizgi roman severler, birçok ünlü çizgi roman karakterinin tarihte ilk kez yayimlandigi o dergileri görmek firsati bulabilecek. Çizgi Roman Okurlari Dernegi Baskani Önder Çaki’nin kisisel koleksiyonundan dergilerin yer alacagi sergi, çocuk dergilerinin geçmisten günümüze yasadigi degisim ve dönüsümü de kesfetme olanagi sunacak.

Çizgi roman sanatina ilgi duyan her yastan sanatseverler, 15 Nisan’da açilacak bu sergiyi 4 Haziran’a kadar ziyaret edebilecek. 16 Nisan Pazar günü saat 14.00’te ise Karikatür Evi’nde geçmisten günümüze çocuk dergileri ile ilgili bir söylesi gerçeklestirilecek. Çizgi Roman Okurlari Dernegi Baskani Önder Çaki’nin moderatörlügünü yapacagi söylesiye çocuk edebiyati alaninda önemli çalismalara imza atmis gazeteci-yazar Yalvaç Ural katilacak.