Home IconarrowHaberlerarrowTürkiye’nin Yüz Akı Genç Müzisyenlerden Süreyya Operasında ‘19 Mayıs Gençlik Konseri’
Kadıköy Güncel

Haberler

Türkiye’nin Yüz Akı Genç Müzisyenlerden Süreyya Operasında ‘19 Mayıs Gençlik Konseri’

cover photo

TÜRKIYE’NIN YÜZ AKI GENÇ MÜZISYENLERDEN SÜREYYA OPERASINDA ‘19 MAYIS GENÇLIK KONSERI’

Türkiye’nin yetistirdigi, genç yaslarina ragmen ülke sinirlarini asan basarilara imza atan genç müzisyenler Naz Irem Türkmen ve Eren Erdogan, 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami için Süreyya Operasi’nda ‘19 Mayis Gençlik Konseri’ veriyor.

Piyanist Güher ve Süher Pekinel’in Türkiye'deki üstün yetenekli çocuklar için hayata geçirdigi “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi kapsaminda egitimlerine devam eden keman sanatçisi Naz Irem Türkmen ve piyanist Eren Aydogan, Süreyya Operasi'nda 19 Mayis için özel bir konser veriyor. Pandemi sürecinde 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’nda sokaga çikma kisitlamasinin olmasi ve kalabalik alanlarda kutlamalarin yasaklanmasi ile önceden çekimi yapilan konser 19 Mayis saat 19:19’da Kadiköy Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarindan yayinlanacak. Naz Irem Türkmen ile Eren Aydogan keman ve piyano repertuvarinin seçkin eserlerini seslendirecekler.

Idil Biret, Suna Kan gibi Türkiye'nin dünya çapindaki sanatçilarinin yetismesinde önemli rol oynayan 1948 Harika Çocuklar yasasinin islerligini kaybetmesinin ardindan, piyanist Güher ve Süher Pekinel, Türkiye'deki üstün yetenekli çocuklar için “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesini hayata geçirdi. Uluslararasi kariyer yapma yetenegine sahip oldugu kesfedilen keman sanatçisi Naz Irem Türkmen de piyanist Eren Aydogan da müzige 7 yasinda basladi. Dünyanin önemli müzik yarismalarindan ödüllerle dönen genç sanatçilar, müzik alaninda Türkiye’yi basari ile temsil etmeye devam ediyor.