Home IconarrowHaberlerarrowUlusal Tiyatro Oyunu Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kadıköy Güncel

Haberler

Ulusal Tiyatro Oyunu Ödülleri Sahiplerini Buldu

cover photo

Tiyatro alaninda yeni eserlerin yaratilmasini tesvik edip, yerli tiyatro eseri repertuvarinin zenginlesmesini amaçlayan Kadiköy Belediyesi’nin, bu yil ikinci kez düzenledigi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarismasi sahiplerini buldu.

'INSAN HÜZNÜ' BIRINCI OLDU

Yarismada “Insan Hüznü” adli oyunuyla Mehmet Selçuk Bilge Birincilik Ödülü ve “Huzur Apartmani” adli oyunuyla Asli Ayhan Ikincilik Ödülü alirken; “Babaannemin Ilk Twit’i” adli eseriyle Nedim Saban ve “Benim Annem Cumartesi” adli oyunuyla Cihan Çakan Üçüncülük Ödülü’ne layik görüldü. Birincilik ödülünü takdim etmek üzere sahneye çikan tiyatro sanatçisi Zihni Göktay, “Tiyatro eseri yazmak büyük bir sövalyelik ülkemizde, çünkü herkes dizi senaryosu yaziyor. Milliyetçilik sokaga çikip bagirmakla olmaz. Öncelikle kendi yazarlarimizi koruyacagiz” seklinde konustu.

SANATIN YARATTIGI BÜYÜK ENERJI YÖNETIMLERE DE YANSIYOR

Moda Sahnesinde düzenlenen törenle aralarinda tiyatro sanatçilari Zihni Göktay, Tamer Levent, Metin Zakoglu, Timur Acar, Nedim Saban, Kadiköy Tiyatrolar Platformu(KTP) oyuncular ile Haldun Taner’in esi Demet Taner’in yani sira çok sayida davetli katildi. Törende konusan Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, “Bütün yasadigimiz sikintili dönemlerin asilmasini saglayacak sey tiyatrodur. Sanatin hayatin her alaninda yarattigi büyük enerji yönetimlere de yansiyor. Insanlarin gelecekle ilgili bakislarini degistiriyor. Bireysel amaçlarla toplumsal amaçlari birlestiriyor. Insanlarin daha mutlu, daha huzurlu, daha iyi olmalarini sagliyor” seklinde konustu. Aykurt Nuhoglu’nun ardindan yarismada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreni ve kokteylin ardindan, ‘Komik Günler’ adli müzik grubu sahne aldi. Oyuncu Saziye Özlem Turan’in dans ettigi geceye Selen Sesen de sarkilari ile renk katti.

SEÇICI KURUL BELIRLEDI

Yarismanin seçici kurulunda Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Cevat Çapan, Bilgesu Erenus, Yücel Erten, Beliz Güçbilmez, Dikmen Gürün ve Nesrin Kazankaya; ön seçici kurulunda ise Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek yer aldi. Gerçeklestirilen kurul toplantilari ve müzakereler sonucunda dört oyuna ödül verilmesi kararlastirildi. Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari, 2017 yilinda ödül kazanan oyunlari bir kitap halinde yayimladigi gibi, 2018 yilinda ödül kazanan oyunlari da kitaplastiracak.

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B4827-a54f0aaf-b870-4057-ad58-45efced479e5.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B4845-96a0cc04-70d7-427b-a64c-20c8392c3e1f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B4969-9a234070-1778-4ec6-a3a9-1af08dec8207.jpg