Home IconarrowHaberlerarrowUlusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması Başladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarışması Başladı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin 3’üncüsünü düzenledigi Ulusal Tiyatro Sahne Eseri yarismasi basladi. Tiyatroya yeni eserler kazandirmayi amaçlayan yarismaya son katilim tarihi 15 Temmuz 2019.

Sanat ve kültür hayatini desteklemeyi, çesitli sanat alanlarina katkida bulunmayi önemli bir kamusal sorumluluk kabul eden Kadiköy Belediyesi, Ulusal Tiyatro Sahne Eseri (Oyun) Yarismasi’nin üçüncüsünü düzenliyor. Türk tiyatro edebiyati repertuvarina yeni ve özgün oyunlar kazandirmak, oyun yazari, edebiyatçi ve sairleri tiyatro oyunlari yazmaya tesvik etmek için baslatilan yarisma Türkiye vatandasi tüm yazar ve edebiyatçilarin katilimina açik. Katilimcilarin birden fazla eserle de basvurabilecegi yarismaya daha önce sahnelenmemis, telif hakki katilimciyla ait, özgün eserler kabul ediliyor. Yarismada birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yani sira 2 adet de mansiyon ödülü yer aliyor.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu geçtigimiz yillarda da düzenlenen yarismaya yogun bir katilim oldugunu ve tiyatroya yeni, özgün eserler kazandirdiklarinin altini çizerek sunlari söyledi:  “Toplumlarin, insanlarin yeni tiyatro oyunlarina her zaman ihtiyaci vardir. Elbet tiyatro topluluklarinin da... Biz Kadiköy Belediyesi olarak bu ihtiyacin bilinciyle ve nitelikli sanat çalismalarina destek olmayi zorunlu görev sayan anlayisla 2020 yilinda sonuçlanacak Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarismasi’ni düzenliyoruz. Degerli yazarlarimizin katilimlariyla geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da yeni, özgün tiyatro oyunlarinin ortaya çikacagini umut ediyorum.” dedi.

Kadiköy Belediyesi’nin bu yil 3’üncüsünü düzenledigi,  yazarlarin büyük ilgi gösterdigi yarismaya son iki senede toplam 428 eserle katilim oldu. Son katilim tarihi 15 Temmuz 2019 olan yarismada seçici kurul tarafindan belirlenen, ödüle hak kazanan eserler Ocak 2020’de web sitesinde açiklanacak. Ödüller, düzenlenen bir törenle sahiplerini bulacak.

Yarisma Seçici Kurulu’nda Türk Tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Orhan Alkaya, Kemal Aydogan, Cevat Çapan, Yücel Erten, Dikmen Gürün, Süreyya Karacabey, Nesrin Kazankaya  ve Ön Seçici Kurul’da Levent Aras, Günay Ertekin ve Sinem Özlek yer aliyor. Seçici kurulun ödüle deger gördügü eserler, Kadiköy Belediyesi Kültür Yayinlari tarafindan geçen senelerde oldugu gibi 2020’de de kitap halinde yayimlanacak.

Ayrintili bilgi ve yarisma sartnamesine Kadiköy Belediyesi’nin internet adresinden ulasilabilir.  

http://www.tiyatroyarismasi.kadikoy.bel.tr

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Ulusal Tiyatro Sahne Eseri Yarismasi (2)-ba49b571-6f00-4a61-83f7-364e9a2b5e3d.jpg