Home IconarrowHaberlerarrowUzaktan Eğitime Destek Büyüyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Uzaktan Eğitime Destek Büyüyor

cover photo

Egitimde firsat esitligini bütün çocuklara saglamak için Kadiköy Belediyesi’nin 8 Eylül’de baslattigi bilgisayar destek kampanyasi giderek tüm Türkiye’ye yayiliyor. Dijital destek kampanyasina katkida bulunmak isteyenler bilgisayar ve tabletlerini ‘Bir Bilgisayar Bir Gelecek’ kampanya kodunu kullanarak Yurtiçi Kargo subelerinden ücretsiz olarak ulastirabilecek.

Pandemi nedeniyle uzaktan egitim gören Kadiköylü ihtiyaç sahibi çocuklara ulastirilacak ikinci el ya da sifir bilgisayar ve tabletler, Kadiköy Belediyesi ve Yurtiçi Kargo isbirligi ile sadece Kadiköy’den degil, Türkiye’nin dört bir kösesinden ücretsiz olarak gönderilebilecek.

Kadiköy Belediyesi’nin 8 Eylül tarihinde baslattigi ve diger kurumlara da örnek olan “Elini Uzat Uzakta Kalmasinlar” dijital destek kampanyasi ile belediyeye bagislanan ikinci el ve sifir bilgisayarlar, belediyenin ihtiyaç sahibi oldugunu tespit ettigi ögrencilere ulastiriliyor. Belediye bünyesindeki Halkla Iliskiler Saha Birimi tarafindan yürütülen kampanya çerçevesinde simdiye kadar 63 bilgisayar bagisi yapildi. Bagislanan çogunlugu ikinci el olan bilgisayarlar Bilgi Islem Müdürlügü tarafindan kontrolleri yapilarak ögrencilerin kullanimina hazir hale getiriliyor. Bilgisayarlarin tamir edilmesi gerekiyorsa tamiri yapiliyor, formatlanip eksik parçalari eklenerek bilgisayarlar teslim ediliyor. Bagislanan bilgisayarlarda eski ya da yeni diye bir kriter aranmiyor, bilgisayarlarin çalisir ve saglam durumda olup uzaktan egitime elverisli olmasi gerekiyor. Bugüne kadar 428 kisinin bilgisayar talebinde bulundugu kampanyaya dijital destek vermek isteyenler, 444 55 22 no’lu telefondan Kadiköy Belediyesi Çagri Merkezi'ni arayarak kayit açtirabilir, Belediyeye gelebilir, Halkla Iliskiler Saha Birimi'ni arayabilir ya da Yurtiçi Kargo araciligiyla gönderim ücreti ödemeden ulastirabilirler.

“BIR BILGISAYAR BIR GELECEK”

“Sen de katil gelecegi birlikte kuralim” sloganiyla yola çikilan “Bir Bilgisayar Bir Gelecek” koduyla baslatilan kampanyaya Yurtiçi Kargo da destek verdi. Türkiye’nin dört bir yanindan evindeki çalisir durumdaki bilgisayari bagislamak isteyen yurttaslar, bilgisayarlarini ambalajlayarak en yakin Yurtiçi Kargo subesine ulastirabilir. Kargolarin belediyeye ulasmasi için alici kismina su bilgilerin girilmesi gerekiyor:  

Müsteri kodu: 694586895

Alici adi: Kadiköy Belediyesi, Bir Bilgisayar Bir Gelecek Kampanyasi

Adres: Hasanpasa Mah. Fahrettin Kerim Gökay cad. No:2 Kadiköy Belediyesi Ön Baskanlik Binasi Halkla Iliskiler Birimi Kadiköy Istanbul

Ödeme Tipi: Alici ödemeli

Detayli bilgi: 4445522

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Bir Bilgisayar Bir Gelecek (1)-58a422d1-7855-45e5-b9ed-6914eb0994db.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Bir Bilgisayar Bir Gelecek (2)-82107bc4-334a-4ee4-8ec3-74783fb424dd.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Bir Bilgisayar Bir Gelecek (3)-5598ddc1-5bfc-4b3c-9904-9b1d1465c2af.jpg