Home IconarrowHaberlerarrowYarıyıl Tatili Kadıköy’de Güzel!
Kadıköy Güncel

Haberler

Yarıyıl Tatili Kadıköy’de Güzel!

cover photo

Kadiköy Belediyesi, Yariyil Senligi ile çocuklari Kadiköy’e davet ediyor. Senlik kapsaminda egitimler ücretsiz, kültür merkezlerinde sahnelenecek çocuk oyunlari ise indirimli olacak. Kozyatagi Kültür Merkezi’nde Çocuk Kitaplari Günleri ve Karikatür Evi’ndeki Yariyil Karikatür Günleri ise keyifli bir yariyil tatili yasatacak

Kadiköy Belediyesi her yil oldugu gibi bu yil da yariyil tatilinde çocuklarin eglenceli vakit geçirebilmesi için dopdolu bir program hazirladi. 21 Ocak - 5 Subat tarihleri arasinda düzenlenecek Yariyil Senligi’nde tüm atölye çalismalari ücretsiz, onlarca tiyatro oyunu ise indirimli olacak. Çocuklar isterlerse Karikatür Evi’ndeki atölye çalismalarina katilabilecek, isterlerse Kozyatagi Kültür Merkezi (KKM)’nde kitaplarin büyülü dünyasina yolculuga çikabilecek ya da Baris Manço Kültür Merkezi (BMKM)’nde indirimli tiyatro oyunlarini izleyebilecekler. Kadiköy’ün çocuklari için 15 günlük program hazir. 15 günlük programdan bazilari söyle:

ÇOCUKLAR TIYATROYA DOYACAK

Oyun Treni / 24 Ocak 13.00: Pinar Çocuk Tiyatrosu, “Oyun Treni” adli oyunuyla saglikli yasam için temizligin vazgeçilmez oldugunu eglenceli bir dille anlatirken, sporun insan sagligi ve gelisimi için önemini oyunlar esliginde aktariyor. BMKM’de gerçeklesecek oyun ücretsiz. 

Pinokyo / 27 Ocak 15.00: Gepetto iyi bir kuklacidir. Bir gün kukla yaparken kuklanin konustugunu fark eder. Bu olaya çok sasirir ve sevinçle ona Pinokyo adini verir. Komiklikler yapan, insanlar gibi konusan, dans eden Pinokyo, bir gün diger çocuklar gibi olmak ister... Çocuklarin vazgeçilmez kahramani Pinokyo tiyatroya tasiniyor. BMKM’de gerçeklesecek oyunun bilet fiyati ise 20 TL. 

ÇOCUK KITAPLARI GÜNLERI

1 Subat Çarsamba günü Kozyatagi Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açilisi yapilacak Çocuk Kitaplari Günleri çok renkli geçecek. Bu yil dördüncü kez düzenlenen Çocuk Kitaplari Günleri’ne katilim ücretsiz. Onlarca yayin evinin katilacagi Çocuk Kitaplari Günü 5 Subat’a dek ziyaret edilebilecek. Eglenceli, keyifli ve kültürel aktivitelerle dolup tasacak Çocuk Kitaplari Günleri’ne tüm çocuklar ve gençler davetli.

Etkinlikle ilgili ayrintili bilgiye 0216 658 00 15 numarali telefondan ulasabilirsiniz.

KARIKATÜLERLE TATIL

Karikatür Evi, yariyil tatili için çocuklara hem eglenebilecekleri hem de ögrenebilecekleri bir program hazirladi. Yariyil Karikatür Günleri adli program 31 Ocak Sali günü “Karikatür Evi Atölyelerinden” sergisi ile baslayacak. Karikatür Evi’nde iki dönem boyunca yapilan karikatür ve çizgi roman çalismalarinin görülebilecegi sergi, 5 Subat’a dek ziyaret edilebilecek. Karikatür Evi’nde yariyil tatili boyunca gerçeklesecek etkinliklerin hepsi ücretsiz. 7-14 yas araligindaki her çocuk Karikatür Evi’ndeki atölyelere katilabilecek. Karikatür sanatçilari tarafindan verilecek atölye çalismalarindan bazilari söyle:

31 Ocak Sali 12.00: Karikatür Egitmeni Kamil Yavuz, 10-13 yas grubu çocuklara Atölye 3’te üç saat boyunca atölye çalismasi verecek.

1 Subat Çarsamba 12.00: Karikatürcüler Dernegi Üyesi Nuhsal Isin, 10-13 yas grubu çocuklara Atölye 2’de karikatür hakkinda bilgilendirecek.

2 Subat Persembe 12.00: LeMan Dergisi çizeri Erhan Candan, 8-11 yas grubu çocuklara Atölye 2’de karikatür çalismalari yapacak.

3 Subat Cuma 13.00: Grafiker ve ayni zamanda karikatürcü olan Erdogan Karayel, 8-11 yas grubu çocuklarla Atölye 1’de çizim konusunda ders isleyecek.

4 Subat Cumartesi 13.00: Penguen ve Süper Penguen Dergileri çizerlerinden Faruk Kaya ve Cihan Topçu, dergi çikarma süreci ile ilgili deneyimlerini ve bilgilerini paylasacaklarini bir söylesi gerçeklestirecekler. 

Atölyelerle ilgili ayrintili bilgiye 0216 418 10 49 numarali telefondan ulasabilirsiniz. 

MÜZIKAL SAHNELENECEK 

Kadiköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takimi BAK Kadiköy ekibinin hazirladigi “Bir Afet Masali” adli müzikal oyun, çocuklari afetlere karsi bilinçlendirecek, deprem aninda neler yapmamiz gerektigini anlatacak. Alet çantasi hazirlama, ilk yardimin önemi gibi temel konulari müzikal bir dille anlatan oyun Caddebostan Kültür Merkezi’nde 30 Ocak saat 12.00’de ücretsiz olarak oynanacak. 

Yariyil Senligi etkinlik detaylari www.kadikoy.bel.tr adresinden ya da kültür merkezlerinden ögrenilebilir.