Home IconarrowHaberlerarrowYayladere’de Kültür Merkezi Açıldı
Kadıköy Güncel

Haberler

Yayladere’de Kültür Merkezi Açıldı

cover photo

Kadiköy Belediyesi’nin kardes belediyelerle isbirligi çerçevesinde Bingöl Yayladere’de yaptigi Yayladere Kültür Merkezi açildi. Kültür merkezinin açilisinda bir araya gelen farkli siyasi partilerin temsilcileri kadim medeniyetlere ev sahipligi yapan Bingöl Yayladere’de yapilan kültür merkezinin bölgenin baris ve huzuruna önemli katki saglayacagini belirtti.

Kadiköy Belediyesi’nin kardes belediyelerle isbirligi çerçevesinde Yayladere’de yaptigi Yayladere Kültür Merkezi hizmete açildi.

Yayladere Belediye Baskani Sabri Akyürek’in ev sahipligi yaptigi kültür merkezi açilisina CHP Genel Baskan Yardimcilari Tekin Bingöl ve Veli Agbaba, Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, Bingöl Belediye Baskani Yücel Barakazi,  ilçe belediyelerin baskanlari, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe idari amirleri katildi.  Farkli siyasi partilerin temsilcilerinin Yayladere yapilan bir kültür merkezinin bölgenin huzur ve barisina önemli katkilar saglayacagi konusunda hem fikir oldugu kültür merkezinin açilisina Yayladere halki da büyük ilgi gösterdi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun  kültür merkezinin yapiminda emegi geçen herkese tesekkür eden mesajinin okundugu Kültür Merkezi’nin açilisinda konusan Yayladere Belediye Baskani Sabri Akyürek, “Yayladere Kültür Merkezi toplumsal gerektirdigi etkinliklere ortam saglayacak, egitim ve kültür faaliyetleri ile örnek teskil edecektir.”dedi.

Kadiköy Belediye Baskani Aykurt Nuhoglu, kentlerin birbirini tanimasi ve kültür alisverisinin önemine dikkat çekerek söyle devam etti: “Eger çocuklarinizi müzik ve spor ile yetistirirseniz aydinlik gelecek yaratirsiniz. Teröre siddete karsi olduk, her zaman demokrasiden yana olduk. O nedenle bu kültür merkezinin ilçeye iyilik, güzellik ve demokrasi getirecegine inaniyorum.”

Bingöl Belediye Baskani Yücel Barakazi ise Yayladere’de bir kültür merkezi yapilmasinin bölgenin çok kültürlü yapisina önemli katkisinin olacagini belirttigi konusmasinda sunlari söyledi: “Bingöl’de bu çok kültürlü yapi çatisma degil baris, huzur ve bütünlestirme unsurudur. Biz inaniyoruz ki bu çok kültürlü yapimiz bu sekilde devam ederse Bingöl örnek teskil edecek bir yapi arz eder” dedi.

“BU PROJE ÖRNEK OLDU”

CHP Genel Baskan Yardimci Veli Agbaba yaptigi konusmada Kardes Belediye projesi sayesinde Kadiköy Belediyesi destegiyle herkesin kullanabilecegi bir kültür merkezi yapildigini belirterek söyle konustu: Bu proje örnek bir proje oldu. Buradaki kardesligi pekistiren bütün belediye baskanlarimiza, siyasi parti temsilcilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Tekin Bingöl ise yaptigi konusmada merkezinin ilçe halki için önemine dikkat çekerek tüm katilimcilara tesekkür etti.

YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZI

Çesitli kültür sanat etkinliklerine ve kurslara ev sahipligi yapacak olan “Yayladere Kültür Merkezi” Yayladereli vatandaslarin ihtiyaç ve talepleri dogrultusunda sekillendirildi.

Iki çok amaçli salon, kütüphane, spor salonu ve bilgisayar laboratuarinin bulundugu Yayladere Kültür Merkezi'nde mutfak ve misafir agirlama odalari da yer aliyor.

970 metrekare alana kurulu olan Kültür Merkezi’nin zemin katinda çok amaçli salon, spor odasi ve mutfak bulunuyor.

Kültür Merkezi’nin birinci katinda ise çok amaçli salonun yani sira bir kütüphane ve bilgisayar odasi yer aliyor.

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/IMG_3883-8a3da343-bb6f-4589-86a4-8a53136bc4a7.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/IMG_3946-a4a89153-370f-4464-ae30-8c0dd4f0766a.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/IMG_3956-2f581616-5968-4341-8b00-8d27839d521f.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B1426-0f37a029-aa26-4ccd-9237-bcc862400a58.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/KH5B1439-14cc5de9-dd5e-438d-9fda-ce9f66ca1608.jpg