Home IconarrowHaberlerarrowYeldeğirmeni Sanat Ekim Ayı Programını Açıkladı
Kadıköy Güncel

Haberler

Yeldeğirmeni Sanat Ekim Ayı Programını Açıkladı

cover photo

Birbirinden özel etkinliklerle sanatseverleri bulusturan Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat’in Ekim programi belli oldu. Konserler ve sergilerle dolu Ekim programinda Euplayy Uluslararasi Piyano Yarismasi’nin konserleri ve Isviçreli sanatçi Christian Taliavini’nin Circesque adli fotograf sergisi de yer aliyor.

Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat bir birinden renkli sanatsal etkinliklere ev sahipligi yapiyor. Sanatçilari sanatseverlerle bulusturan merkez, pek çok farkli disiplinden yaratici insani fotografla ilgili kültürel bir platformda bir araya getiren “212 Photography Istanbul”u agirliyor.

Istanbul’un iki yakasindaki farkli mekânlarda sergiler, söylesiler, atölye ve film gösterimleri gerçeklestiren “212 Photography Istanbul”un etkinlikleri kapsaminda “Circesque” adli fotograf sergisi Yeldegirmeni Sanat’ta. Staged Photography alaninda en ilham verici çagdas sanatçilardan biri olarak kabul edilen Isviçreli sanatçi Christian Taliavini’nin fotograf sergisi 1 – 11 Ekim tarihleri arasinda ziyaret edilebilir. Sergi kapsaminda kisa çagdas film platformu olan Nowness’in seçkisinden olusan 6 video – art gösterimi olacak. Özgün ve yaratici video içeriklerin derlendigi, insan hikâyelerini konu edinen Nowness seçkisinde yasam, beden ve estetigi ön plana alan yaklasimlar ve anlatilar yer aliyor.

Euplayy Uluslararasi Piyano Yarismasi’nin Jüri Üyeleri ve Genç Piyanistleri Konser Verecek

Yeldegirmeni Sanat Ekim ayi programinda Martha Argerich, Pietro De Maria, Nelson Goerner, Benedetto Lupo gibi dünyanin önde gelen sanatçilarinin himayesinde çevrimiçi olarak düzenlenen Euplayy Uluslararasi Piyano Yarismasi Konserleri’ne ev sahipligi yapacak. Yarismanin jüri üyeleri 20 Ekim Çarsamba, genç piyanistler ise 21 Ekim Persembe saat 18.00’de piyano konseri verecek.

Yeldegirmeni Sanat’ta, Sanat Kaldigi Yerden Devam Ediyor

Yeldegirmeni Sanat’ta 22 Ekim Cuma aksami sezonun ilk ‘Caz Yeli’ serisinde, konserlerinde teatral ögeler ve sasirtici ses dogaçlamalarina yer veren caz sanatçisi Çagil Kaya dinleyici ile bulusacak. Cumartesi Konserleri’nde flüt sanatçisi Nihan Atalay ve piyanist Beril Özyazici’nin birlikte kurduklari Ipek Yolu Duo 23 Ekim’de sahne alacak. 27 Ekim Çarsamba Klasikleri’nde ise Duo Morpheus ile viyola sanatçisi Göknil Özkök Sezener ve piyanoda Elif Gökçe Tugrul bir resital gerçeklestirecek. Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Sahnesi 2021 - 2022 sezonu boyunca her ayin son cumartesi aksami Istanbul Filarmoni Konserleri basligi altinda konserlere yer verecek. 30 Ekim’de gerçeklesecek serinin ilk konserinde genç yildiz piyanistlerden Kandemir Basmacioglu ve Türkiye’nin son dönemdeki en uzun soluklu oda müzigi topluluklarindan olan Nemeth Quartet yer alacak.

Konserler saat 20.00’de baslayacak ve biletler Kadiköy Belediyesi’nin mobil bilet satis sayfasi https://bilet.kadikoy.bel.tr/ ve Yeldegirmeni Sanat giselerinden alinabilecek. Devam etmekte olan pandemi kurallari kapsaminda, sosyal mesafe kurallarina uygun olarak düzenlenen etkinliklere katilim sinirli sayida olacak. 

 

   

 

YELDEGIRMENI SANAT EKIM AYI PROGRAMI

 

Sergi:212 Photography Istanbul Festivali

1-11 Ekim 2021

Ziyaret saatleri:          10.30-20.00

 

Euplayy Uluslararasi Piyano Yarismasi Konserleri

20 Ekim Çarsamba      Dogunun ve Batinin Hazineleri 20.00

21 Ekim Persembe      Euplayy Genç Piyanistler Konseri 18.00

 

Caz Yeli

22 Ekim Cuma             Çagil Kaya 20.00

 

Cumartesi Konserleri

23 Ekim Cumartesi       Ipek Yolu Duo 20.00

30 Ekim Cumartesi       Kandemir Basmacioglu ve Nemeth Quartet 20.00

 

Çarsamba Klasikleri

27 Ekim Çarsamba      Duo Morpheus 20.00