Home IconarrowHaberlerarrowYeldeğirmeni Sanat Kapılarını Açıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Yeldeğirmeni Sanat Kapılarını Açıyor

cover photo

YELDEGIRMENI SANAT KAPILARINI AÇIYOR

Birbirinden özel etkinlikleri Kadiköylülerle bulusturan Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Merkezi konser ve sinema gösterimleri ile dolu bir programla kapilarini açiyor.

Kadiköy Belediyesi Yeldegirmeni Sanat Merkezi, pandemi nedeniyle ara verdigi kültür sanat etkinliklerine sosyal mesafe kurallarina uygun olarak yeniden basliyor. Merkez, sanatseverler için hazirlanmis birbirinden özel konserler ve filmlere Ekim ayi boyunca ev sahipligi yapacak.

CAZ SESLERI YELDEGIRMENI’NDE

Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nin Ekim ayi programinda üç caz konseri yer aliyor. Saat 20.30’da baslayacak konserler dizisinin açilisi 16 Ekim Cuma günü “Bora Çeliker Trio” ile gerçeklesecek. “A Lo Loco Latin Jazz Band” 23 Ekim’de ve “Sanat Deliorman ve Caz Biraderleri” 30 Ekim’de sahne alacak.  

ISVEÇ FILM GÜNLERI

Isveç Konsoloslugu isbirligiyle hazirlanan Film Günleri’nde Isveç Sinemasi’nin çesitliligi Ekim ayi boyunca ücretsiz olarak izleyicisiyle bulusuyor. Isveç yapimi “Mozart Kardesler” filmi 19 Ekim Pazartesi saat 20.00’de gösterime girecek. Suzanne Osten’in yönetmenligini yaptigi film bir tiyatro grubunun Mozart’in ‘Don Giovanni’sini sahnelerken yasadiklarini komedi diliyle anlatiyor. Programin ikinci filmi ise 26 Ekim’de “Martha & Niki” filmi olacak. Tora Mkandawire Martens’in yönetmenligini yaptigi film Martha ve Niki adli kadin karakterlerin Paris’te düzenlenen hip – hop dans yarismasinda herkesi yenerek dünya çapinda taninmalarini; ikilinin dans tutkusunu, güçlü arkadasliklarini ve adlarini tarihe yazdiran keskin virajli yollarini belgesel tadinda anlatiyor.

KLASIK MÜZIK KONSERLERI

Yeldegirmeni Sanat’ta gerçeklesecek bir baska etkinlik ise Klasik Müzik Konserleri. Ekim ayi boyunca cumartesi günleri saat 20.00’de üç klasik müzik konseri dinleyicisiyle bulusuyor. Ilki 17 Ekim Cumartesi baslayacak konserde Arp’ta Çagatay Akyol, Flüt’te Bülent Evcil “Arp ve Flüt’ün Sihirli Müzikal Yolculugu” adli konserle sahne aliyor. “Nova Trio” konseri 21 Ekim’de, “Müzigin Esrarengiz Yolculugu – Otto Barok” konseri 24 Ekim’de ve “Bach, Beethoven ve Günümüz Türk Bestecileri Konseri – Duo Zenit” konseri ise 31 Ekim’de.

 

 

Ekim ayi boyunca Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nde gerçeklesecek caz ve klasik müzik konserlerinin biletleri Kadiköy Belediyesi’nin web sayfasinda satisa açildi. Konserlerden Nova Trio ve Isveç Film Günleri’nde gösterilecek filmler ise ücretsiz olup, davetiyelerle katilim mümkün olacak. Yeldegirmeni Sanat Merkezi’nin giselerinden etkinlik öncesi ücretsiz davetiyeler temin edilebilir.

 

 

https://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Bulent Evcil-3690c57e-35fd-4ac0-b9da-4c16d978e25f.pnghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Cagatay Akyol-e5766a64-0f7c-43f9-841e-a5bcdb59c6cf.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/Martha_Niki-f616d968-1f9c-4beb-a271-7117299c0023.jpghttps://kadikoyapi.kadikoy.bel.tr/Documents/file/K_News/VS9A5623-440d21f0-a7d8-49f6-bb3e-d37dc9fa9f86.jpg