Home IconarrowHaberlerarrowYeldeğirmeni’nden Kent Öyküleri Sergisi Açılıyor
Kadıköy Güncel

Haberler

Yeldeğirmeni’nden Kent Öyküleri Sergisi Açılıyor

cover photo

Kadiköy’ün tarihi semti Yeldegirmeni 17 sanatçiya ilham kaynagi oldu. Heykel, resim, fotograf ve video-art türü eserlerin yer aldigi, Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen “Yeldegirmeni’nden Kent Öyküleri” sergisi 25 Ocak’ta açiliyor.

Tarihi MÖ 685 yillarina kadar dayanan Yeldegirmeni geçen yillara, degisen yasam kosullarina ragmen ilham olmaya devam ediyor. Her sokaginda bir tarih olan Yeldegirmeni’nde neredeyse her sokakta bir sanat atölyesi bulunuyor. Iste o sokaklarda atölyesi olan 17 sanatçi “Yeldegirmeni” temali sergi açiyor. Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen ve Caddebostan Kültür Merkezi’nde 25 Ocak’da açilacak sergi “Yeldegirmeni'nden Kent Öyküleri" adini tasiyor.

Her sanatçinin kendi yöntemleri ve kendi yorumuyla kültürel bellegin sürdürülebilirligini, kentsel yapilasmayi ve kentsel gelisimi eserlerine yansittigi “Yeldegirmeni'nden Kent Öyküleri" sergisinde heykel, resim, fotograf ve video-art türü eserler yer aliyor.

Yel degirmeni’nde atölyesi bulunan Baris Gülen, Beyza Boynudelik, Burak Eren Güler, Burçin Erdi, Eda Tasli, Elvan Ekren, Enis Malik Duran, Gökhan Deniz , Günes Çinar, Hülya Bakkal, Kerem Agrali, Murat Irtem, Nur Gürel, Volkan Kiziltunç, Yücel Kale, Zeynep Papuçcu’nun eserlerinin yer aldigi sergi 11 Mart tarihine kadar CKM Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Yer : CKM Sanat Galerisi

Tarih: 25 Ocak- 11 Mart 2018

Açilis: 18:00- 20:00

Adres: CKM Sanat Galerisi, Haldun Taner Sk. No: 11, Caddebostan- Istanbul