Home IconarrowHaberlerarrowYeni Nesil Belediyecilik Uygulaması: Dijital Kadıköy
Kadıköy Güncel

Haberler

Yeni Nesil Belediyecilik Uygulaması: Dijital Kadıköy

cover photo

Yeni Nesil Belediyecilik Uygulamasi: Dijital Kadiköy

Kadiköy’de yasayan ve Kadiköy’ü ziyarete gelenlerin belediye hizmetlerine dogrudan tek bir uygulama üzerinden ulasmasini saglayacak yeni nesil belediyecilik uygulamasi Dijital Kadiköy hayata geçti.

Kadiköy Belediyesi Bilgi Islem Müdürlügü tarafindan gelistirilen Dijital Kadiköy mobil uygulamasiyla kullanicilar belediye hizmetlerinden hizlica ve kolaylikla haberdar olacak, alinacak kararlarda fikirlerini sunabilecek, karar mekanizmasinda yer alabilecek. Uygulama hakkinda bilgi veren Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi Dijital Kadiköy ile Kadiköy’ü gelecege hazirladiklarini vurguladi ve uygulamanin demokratik bir katilim araci oldugunun altini çizdi. Odabasi sözlerini söyle sürdürdü: “Yeni nesil belediyecilikte önemli adimlar atiyor ve Dijital Kadiköy mobil uygulamasi ile gelisen bilgi ve iletisim teknolojilerini kullanarak yerel hizmet anlayisinda yeni ufuklar açiyoruz.” dedi.

Odabasi, Dijital Kadiköy mobil uygulamasinin içerigini söyle anlatti:

“Dijital Kadiköy Ile Kadiköy’ü Gelecege Hazirliyoruz”

Dijital Kadiköy mobil uygulamamizla Kadiköy’ü gelecege hazirliyoruz. Artik satavatli büyük belediye binalarina gerek kalmadigini gördük. Bu uygulamayla bütün belediyecilik islemleri belediyeye gelmeden kolaylikla yapilacak ve belediyenin her türlü hizmet ve uygulamalarina hizli bir sekilde erisim saglanacak.

“Dijital Kadiköy Demokratik Katilim Aracidir”

Yarattigi degerlerle dünyada örnek bir kent olma vizyonumuz çerçevesinde hazirladigimiz Dijital Kadiköy ayni zamanda demokratik bir katilim aracidir. Uygulamada yer alan Fikrini Söyle, Karar Ver ve Ankete Katil modülleri ile Kadiköylüler yönetime katilabilecek, önemli konularla ilgili seffaflik ilkesine uygun olarak bilgi sahibi olabilecek, alinacak kritik kararlarla ilgili fikir beyaninda bulunabilecek, hatta oy kullanarak karar mekanizmasina direkt müdahale edebilecek ve tüm belediyecilik hizmetlerinden adil, esit bir sekilde faydalanabilecek. Bu uygulamada çevre kirliligi, geri dönüsüm, saglikli yasam, dogal afetlerde yapilmasi gerekenler gibi konularda Kadiköylüleri ortak bilince ulastirmak, sorumluluk sahibi ve duyarli olmalarina tesvik etmek için egitici ve yönlendirici olma misyonumuzu yerine getirme yolunda kolay anlasilir ve kolay kullanilir bir araç olmasi amaçlanmistir.

“Yerel Yönetimler Arasinda Bir Ilk: Kadiköy Kart”

Kadiköy Esnafi ile Kadiköy halkinin etkilesimini artirmak ve esnaftan halka, halktan esnafa daha çok fayda saglamak için uygulama içindeki ‘Kadiköy Kart’ da önemli bir araç olma özelligine sahip. Halkimiz semt içerisinde Kadiköy Kart’i kullandikça avantajlar elde edecek, esnafimiz ise Dijital Kadiköy uygulamasi içerisinde görünürlük elde ederek halkimiza ulasabilecek. Dijital Kadiköy, kullanicilarina geri ödeme alma imkâni sunmasi açisindan da yerel yönetim uygulamalari arasinda bir ilk olma özelligi tasiyor.

 “Olasi Afet Durumuna Uygun Gelistirildi”

Uygulama içerisinde bulunan Afet modülü ile Kadiköylüler olasi afet durumunda toplanma alanlarinin yerini hizli bir sekilde ögrenebilecek, aile afet planlarini yapabilecek, afet çantasinda nelerin olmasi gerektigini bilecek, düzenli kullandiklari ilaçlar varsa onlari kayit altina alabilecek. Ayrica Güvendeyim ve Acil Yardim butonlari ile de daha önce tanimladigi 5 kisiye kisa mesajla ulasabilecek.

               

 

Uygulama için: